Karabalık, Öğrencileri Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Karabalık, Öğrencileri Ağırladı

Karabalık, Öğrencileri Ağırladı

Karabalık, Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencilerini ağırladı.

21.12.2011 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uygulamalı derslerini Kartepe Belediyesi'nde yapan öğrenciler yerel yönetici olan öğretmenleri Abdullah Köktürk nezaretinde eski bir eğitimci olan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'tan da yerel yönetim uygulamaları konusunda bilgiler aldılar. Yerel yönetim 2. Sınıf öğrencilerine sağlıklı kentsel yaşamın önemi Kartepe'nin Kent Merkezi Projesi ile anlatıldı.

KOÜ İzmit MYO Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri, yerel yönetimlerde hangi birimler var, bu birimlerde ne tür çalışmalar yapılıyor, yerel yöneticilerin görevleri konularında uygulamalı derslerini Kartepe Belediyesi'nde yapma imkanı buldular. Arslanbey'de okuyan öğrenciler Kartepe Belediyesi'nde yerel hizmetin nasıl sağlandığını yerinde görme adına ilk ziyaretlerini Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a gerçekleştirdikleri ziyaret ile sahip oldular. Yerel Yönetimler Bölümünde Proje Dersi veren eski belediye başkanı Abdullah Köktürk, kendilerini ağırlayan Başkan Karabalık'a gösterdiği ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Belediyecilik okulu öğrencilerinin ziyaretinden memnunluk duyduğunu belirten Başkan Karabalık, "Gençlerimizi böyle güler yüzlü ve heyecanlı görmek bize moral veriyor. Sizin gibi kendini geliştirmiş gençler bizim en büyük mirasımızdır" dedi.

Başkan Karabalık, "Doğasıyla yaşanan Dünyayla yarışan Kartepe" sloganını hayata geçtiği ilçenin sadece bölgesinde değil tüm yurtta hatta dünyada tanınan ve bilinen bir bölge görünümünde olduğunu kaydederken, "Muhteşem doğal yapıyı koruyarak, turizm alanında yapılan yatırım ve çalışmalar, ilçede gerçekleştirilen ve hemen hemen hiçbir ilçede bir arada görmenin mümkün olmadığı dev projeler Kartepe'yi cazibe merkezi haline getirdi" dedi. Öğrencilerin merak ettiği konularda sorularına cevap bulduğu Başkan Karabalık'a gerçekleştirilen ziyaret ardından belediyedeki birimler gezildi. Öğrenciler özellikle sağlıklı kentsel yaşamın öneminin anlatıldığı Kartepe Kent Merkezi Projesi sunumunu da beğeni ile izlediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karabalık, Öğrencileri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement