Karabük Eğlenerek Demir Üretiyorlar - Son Dakika
Güncel

Karabük Eğlenerek Demir Üretiyorlar

Karabük'te, haddehane sahibi Ali Kara çalışanlarına moral vermek için işçileriyle molada zurna eşliğinde oyunlar oynayıp, mangal yapıyor.

12.02.2018 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te, haddehane sahibi Ali Kara çalışanlarına moral vermek için işçileriyle molada zurna eşliğinde oyunlar oynayıp, mangal yapıyor. Kendisinin de işçilikten geldiğini belirten Ali Kara, Ben işçiliğin ne olduğunu bildiğim için işçinin halinden iyi anlıyorum. Bizim işimiz çok ağır. İşçilerimin motivasyonu yüksek oluyor dedi.

Karabük Yeşil Mahalle Sanayi Bölgesi'nde 8 yıldır 30 çalışanıyla demir üreten haddehanenin sahibi 50 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Ali Kara, işçileriyle olan ilişkisi dikkat çekiyor. Mola arasında çalışanlarıyla birlikte zurna eşliğinde oynayan, işçilerine mangal partisi düzenleyen Ali Kara, kendisinin de işçilikten geldiğini söyleyerek, İşçilik yaparak, ustalık yaparak buralara kadar geldik. Allah yolumuzu açık etti. Ben işçiliğin ne olduğunu bildiğim için işçinin halinden iyi anlıyorum. Bizim işimiz çok ağır. Ağır olduğu içinde işçiler çok eziliyor, yoruluyor. Her gün bir zurnacı 20 dakikalık molamızda işçileri eğlendiriyor. Bunun yanında cumartesi günleri mangal partisi veriyorum. Elimizden gelen bu. İşçilerim çok mutlu. Hep gündüz çalışıyoruz. Gece elektrik ucuz olmasına rağmen işçinin daha rahat edebilmesi için gece çalışmıyoruz. Herkes mutlu. Gözlerinden okunuyor zaten. İşçilerimin motivasyonu yüksek. 20-25 ton malzeme çekeceğim yerde 35-40 ton malzeme çekiyorum. Bu işçilerin çabasıyla oluyor. Beraber oynuyoruz beraber çalışıyoruz dedi.

İşçilerden 23 yaşındaki Serkan Aslan ise iş yerlerinde patron işçi ayırımı olmadığını ifade ederek, İşyerimizden memnunuz. Daha kuvvetliyiz, daha enerjiliyiz. İnsanın işe gelesi geliyor. Her türlü iyiliği sağlıyor. Karabük'te böyle patron bulunmaz diye konuştu.

Karabük Eğlenerek Demir Üretiyorlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karabük Eğlenerek Demir Üretiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement