Karabük-Kanyonda Hes Yapılmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Karabük-Kanyonda Hes Yapılmasına Tepki

Kanyonda HES yapılmasına tepkiKarabük'ün Yenice ilçesinde Şeker Kanyonu'nda akan Şimşir Deresi'ne yapılması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatına karşı çıkan Çevre Platformu üyesi yaklaşık 200 kişi, kanyonun çevresinde insan zinciri oluşturdu.

25.02.2018 22:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanyonda HES yapılmasına tepki

Karabük'ün Yenice ilçesinde Şeker Kanyonu'nda akan Şimşir Deresi'ne yapılması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatına karşı çıkan Çevre Platformu üyesi yaklaşık 200 kişi, kanyonun çevresinde insan zinciri oluşturdu.

Dünyadaki tür çeşitliliğinin en fazla olduğu 100 ormandan biri olan Yenice ormanlarındaki doğa ve macera tutkunlarının uğrak yeri Şeker Kanyonu'ndaki Şimşir Deresi'ne yapılması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatına karşı çıkan Karabük ile birlikte Zonguldak ve Bartın'dan gelen Çevre Platformu üyesi 200 kişi, kanyon girişindeki mesire alanında toplandı. Grup, 'Dereler özgürdür, özgür kalacak' sloganı atıp ellerinde 'Şeker Kanyonu'na dokunma', 'Dereler özgür aksın' yazılı dövizlerle yağmur altında kanyonda yürüdü. Kanyon çevresinde yan yana durarak insan zinciri oluşturan grup daha sonra kanyondan ayrıldı.

Yenice Platformu Başkanı Mustafa Akay, 7 kilometre uzunluğundaki Şeker Kanyonu'nun dünyada bulunan ender yerlerden bir tanesini olduğunu belirterek, şöyle konuştu

İlçemiz dünyada acilen korunması gereken 100 sıcak bölgeden birisi. Burada çok çeşitli ağaç ve ağaçcık türleri bulunuyor. Buraya dünyanın her yerinden insan geliyor ve burayı gördükten sonra da mutlu bir şekilde ayrılıyorlar. Bizler, elektrik enerjisi üretimi konusunda büyük akarsularda HES kurulmasına taraftarız, güneş ve rüzgar enerjisine taraftarız. Ama bu küçücük derede HES yapımına karşıyız. Burası ilçemizin ilk ayağı. Turizm harekatını buradan başlattık. Eski başbakanlarımızdan sayın Davutoğlu buraya geldi, bayıldı gitti. Sayın Mehmet Şimşek, yanına korumasını dahi almadan ailesiyle buraya kendi aracıyla geliyor, Ankara'nın bütün stresini atıyor. Dinlenmiş, enerji toplamış bir şekilde Ankara'ya dönüyor. Yenice Irmağı'na istedikleri kadar HES yapsınlar zaten 3 tane yaptılar. Buraya HES yapımına müsaade etmeyeceğiz. İnsanlar doğaya, toprağa ve suya hasret. Burada suyun hapsedilmesine, börtü böceğin öldürülmesine, iklimin değiştirilmesine izin vermeyeceğiz. Buradaki şimşir ağaçlarının yaşaması için, suların özgürce akması için, doğamızın korunması için, turizmimizin gelişmesi için HES'e hayır diyoruz. Sesimizi bütün dünya duysun, Ankara duysun. Bu HES'i buraya yaptırmayacağız. Her türlü yolu deneyeceğiz. Bu HES olayını 10 gün oldu kucağımızda bulalı. Bütün siyasi partiler herkes, bizimle beraber. Şimdilik hukuki süreci işletme çabasındayız. Hukuki süreçten sonuç alamazsak bugün gördüğünüz etkinliklerden daha fazlasını yapmaya hazırız

Karabük-Kanyonda Hes Yapılmasına Tepki
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karabük-Kanyonda Hes Yapılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement