KARABÜK Koronavirüs lokum üretimini düşürdü - Son Dakika
Güncel

KARABÜK Koronavirüs lokum üretimini düşürdü

Koronavirüs lokum üretimini düşürdü KARABÜK'ün Safranbolu ilçesinde lokum imalatçıları, Kurban Bayramı tatili için hazırlıklarına başladı.

27.07.2020 10:52  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs lokum üretimini düşürdü KARABÜK'ün Safranbolu ilçesinde lokum imalatçıları, Kurban Bayramı tatili için hazırlıklarına başladı. Lokum ustası Ozan Şen (23), geçen yıllarda bayramlar için 10-12 ton lokum hazırladıklarını, bu bayram ise koronavirüs salgını nedeniyle 5-6 ton lokum üreteceklerini söyledi. Safranbolu lokumu üreticileri bayram öncesi hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde ilçeye gelecek olan tatilciler ve bayiler için lokumlar hazırlanıyor. Fıstıklıdan fındıklıya, safranlıdan gül yapraklıya kadar çeşit çeşit lokumlar üretiliyor. Safranbolu'ya gelenler meşhur lokumundan da almayı ihmal etmiyor. Lokum ustası Ozan Şen koronavirüs nedeniyle bu yıl üretimi düşürdüklerini ifade ederek, ?Ürün sayımız çok fazla. Safranbolu'da en fazla çeşit ürünü yapan biziz. Yaklaşık 200 çeşit lokumumuz var. Biz lokumu biraz daha geliştirme üzerine çalışıyoruz ve sarma lokumlarımız da var. Üretimlerimiz günlük oluyor ve duble kuru yemişli ürünler yapıyoruz. Safranbolu'nun coğrafi işaretli firmalarından bir tanesiyiz. Bu sene salgın sebebiyle hedeflerimiz düşürdük. Normal bayramlarda firma olarak 10 ile 12 ton arası lokum üretirken, bu bayramda 5 ile 6 ton lokum üretmeyi düşünüyoruz?? dedi.

'İYİ BİR LOKUM BOĞAZIMIZI YAKMAZ? 47 yıldır lokum yapan Ali Erol (60) ise, ?Lokumun sırrı kalite. Kesinlikle kaliteden şaşmayacaksın. Safranbolu'nun suyu çok önemli. Su, limon, şeker, nişastayı ona göre harman yapıp şahane bir lokum çıkarmaya çalışıyoruz. İyi bir lokum boğazımızı yakmaz. İster 10, istersen 20 tane lokum yiyin boğazı yakmaması lazım. Gırtlağı yakarsa o lokumda mutlaka ve mutlaka glikoz vardır. Biz her şeyi kararınca yapıp lokumu öyle ortaya çıkartıyoruz? diye konuştu.

KARABÜK Koronavirüs lokum üretimini düşürdü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KARABÜK Koronavirüs lokum üretimini düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement