Karabük'te 'Ahilik Kültürü' paneli - Son Dakika
Güncel

Karabük'te 'Ahilik Kültürü' paneli

Karabük\'te \'Ahilik Kültürü\' paneli

Karabük'te Ahilik mirasını yeni nesillere anlatmak ve aktarmak amacıyla 'Ahilik Kültürü' programı düzenlendi.

14.10.2019 17:29  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te Ahilik mirasını yeni nesillere anlatmak ve aktarmak amacıyla 'Ahilik Kültürü' programı düzenlendi.

Karabük Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ticaret İl Müdürü Feridun Karataş, İŞKUR Müdürü Coşkun Güven, KOSGEB Müdürü Serhat Saygın, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ahiliğin 12. Yüzyıldan beri süre gelene bir esnaf teşkilatı olduğunu belirterek, "Bizim kültürümüzden gelen bir meselek öğrenme ve öğretme sanatı aynı zamanda da içinde ciddiyet, sevgi, saygı ve sahiplenme gibi ulvi değerler içeren bir değerler manzumesidir" dedi.

Ahilik teşkilatının sıradan bir örgütlenme sistemi olmadığını belirten Vargeloğlu, "Sosyal hayatın düzenlenmesinden, iktisadi hayata kadar millet olmanın tüm özelliklerini içinde barındıran, milletimize has sosyo-ekonomik bir sistemdir. Günümüzde bu anlayış ticaret erbabıyla esnaf ve sanatkarlarımızla devam etmektedir. Ahilik, kendisi siftah yaptıysa bir sonraki müşteriyi komşusuna yöneltmektir, cömert ve mert olmaktır. Ahilik bizim kültürümüzdür, bize hastır ve 1000 yıldır çalışma yaşamında iyilik, dürüstlük ve doğruluk meziyetleriyle insanı esas alan kadim bir okul ahlaki bir olgudur, Bu kültürün arka planında güçlü bir inanç sistemi, tarihsel örneklikler ve her daim iyinin yanında olma kardeşini kendine tercih etme dediğimiz digergamlık şuuru vardır" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen panelin Karabük Mesleki Eğitim Merkezinde olmasının öğrencilerin hem işyerlerinde esnaf ve sanatkar olarak yetişmeleri hem de burada örgün eğitim yada açık öğretim yoluyla mesleki ve kültürel dersleri alıyor olmaları bakımından son derece önemli olduğunu kaydeden Vargeloğlu şunları söyledi: "Bilindiği gibi Mesleki Eğitim Merkezlerimiz son yıllarda oldukça önemli değişim ve gelişim içine girmiştir. Bakanımızın açıkladıkları 2023 Eğitim vizyonunda da mesleki eğitimin önemi özellikle vurgulanmış olup, Büyük ve Güçlü Türkiye'mizin imarında özellikle ara eleman dediğimiz meslek erbabının önemi yine üzerine basılarak vurgulanmıştır. Bu kurumlarımızdaki öğrencilerimiz hem çalışmakta, meslek öğrenmekte hatta devletimiz hem öğrencimize hem de çalıştıran ustamıza da bu değere binaen bir miktarda kaynak aktarmaktadır. Hem de isterse diploma sahibi olup, bir üst öğretime devam etmektedir. Yani bizim azim kültürümüzde olduğu gibi gençlerimiz hem zanaat sahibi olacak hem de ilim ve kültür sahibi olacaktır. Hele devletimizin yeni iş kuran gençlerimize sunduğu teşvikleri de düşündüğümüzde bu gerçekten büyük bir fırsat olarak değerlendirilmelidir." - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karabük'te 'Ahilik Kültürü' paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement