Karabük'te Emeklilere Konut Projesi - Son Dakika
Güncel

Karabük'te Emeklilere Konut Projesi

Karabük\'te Emeklilere Konut Projesi

Karabük'te, başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) emeklilere yapılacak konut projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

28.10.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te, başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) emeklilere yapılacak konut projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Düğün salonundaki toplantıya Şahin'in yanında AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve çok sayıda emekli vatandaş katıldı.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, emeklilere yönelik konut üretme projesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarıyla 1.5 yıldır devam ettiğini vurguladı. Turan, projenin Batı Karadeniz Bölgesi'nde ilk defa Karabük'te yapılacağını ve 7 bin ön kayıt aldıklarını belirterek, "İlk etapta hiç evi olmayan emeklileri ev sahibi yapacağız. Daha sonra evi olan ancak 3 bin 200 liradan daha az geliri olanlara da konut yapacağız. Şu anda 33 ilden bu konuta talep var. Karabük'te birkaç noktada arazi belirledik. 2017 gibi teslim edeceğiz. Sıfır karla çalışıyoruz. 20 aya kadar vade uyguluyoruz. Araziyi hazineden alıyoruz. Şu anda komple bir seferberlik gibi çalışıyoruz" dedi.

HALKA HİZMET CUMHURİYET'E SAHİP ÇIKMAK DEMEK

Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet Bayramı'ndan 1 gün önce yapılan projenin Cumhuriyet'e sahip çıkmak olduğunu, halka yapılan her hizmetin aynı zamanda Cumhuriyete de sahip çıkmak anlamına geldiğini söyledi. TOKİ'nin, 2002 yılına kadar 18 yılda 50 bin civarında konut üretebildiğini, şu anda bu sayının 700 bin civarında olduğunu belirten Şahin, TOKİ'nin yeniden Türkiye'nin lokomotif kurumu olması talimatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini söyledi. Emeklilere toplu konut yapımı için talimat verenin Erdoğan olduğunu ifade eden Şahin, şöyle dedi:

"Şimdi iş başındaki Başbakan Ahmet Davutoğlu da bu projeye sahip çıkarak desteklemektedir. Biz de bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu projenin hiç bir siyasi yönü yoktur. Bu proje konut sahibi olamayan emeklilerimizi konut sahibi yapmak üzerine bina edilmiş projedir. Bu projenin Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önceye rastlaması da çok anlamlıdır."

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, projeye katkısı olanlara Safranbolu evi maketi hediye etti. - K

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karabük'te Emeklilere Konut Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement