Karabük'te "Hoca Ahmet Yesevi" Konferansı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Karabük'te "Hoca Ahmet Yesevi" Konferansı Yapıldı

Karabük\'te "Hoca Ahmet Yesevi" Konferansı Yapıldı

UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı kapsamında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından Türkiye’de Hoca Ahmet Yesevi’nin adını taşıyan okullarda düzenlenen “Hoca Ahmet Yesevi” konferansı, bu hafta Karabük Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulunda yapıldı.

17.11.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı kapsamında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından Türkiye'de Hoca Ahmet Yesevi'nin adını taşıyan okullarda düzenlenen "Hoca Ahmet Yesevi" konferansı, bu hafta Karabük Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulunda yapıldı.

Konferansa konuşmacı olarak Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadirhan Hasan katıldı. Hasan, konuşmasında Ahmed Yesevi'nin hayatından örnekler vererek, "Ahmed Yesevi, İslam'ın esaslarını, şer'i hükümleri ve tarikat adabını sade bir dille ve halk edebiyatı nazım şekilleriyle anlattığı manzumeler söylemiştir. 'Hikmet' adı verilen bu manzumeler, dervişler vasıtasıyla en uzak Türk topluluklarına kadar ulaşmıştır. Hikmetler özellikle Türkler arasında bir düşünce birliğinin oluşmasına hizmet etmiştir" dedi.

Türk ve İslam dünyasının manevi atmosferini derinden etkilemiş alim ve tasavvuf büyüğü Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatı, Türk ve İslam dünyasına olan etkilerini konu alan konferansa öğrenciler yoğun bir katılım gösterdiler. Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Altın, başta Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadirhan Hasan'a, okul yönetimine ve konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Etkinlikte ayrıca Ahmet Yesevi Üniversitesi ve TİKA işbirliği ile Ahmet Yesevi'nin adını taşıyan ilk ve orta dereceli okullara içinde Ahmed Yesevi ile ilgili bugüne kadar yayımlanan kitapların yer aldığı "Ahmet Yesevi Kitaplığı" da hediye edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karabük'te 'Hoca Ahmet Yesevi' Konferansı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement