Karabük'te Sağlık Hizmetleri - Son Dakika
Güncel

Karabük'te Sağlık Hizmetleri

Karabük Üniversitesi Yaptırma Yaşatma ve Turizmi Geliştirme Derneği (KARÜNDER) Başkanı Erkan Börekçi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 120 civarında profesör, doçent, yardımcı doçent ve uzmanlık öğrencisinin istihdam edilerek, Karabük halkına daha yüksek kalitede ve 3.

18.07.2017 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi Yaptırma Yaşatma ve Turizmi Geliştirme Derneği (KARÜNDER) Başkanı Erkan Börekçi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 120 civarında profesör, doçent, yardımcı doçent ve uzmanlık öğrencisinin istihdam edilerek, Karabük halkına daha yüksek kalitede ve 3. basamak sağlık hizmeti sunulduğunu bildirdi.

Börekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük'ün yaklaşık 230 bin nüfusa sahip olmakla birlikte çevre illerinde Karabük üzerinden merkeze ulaşımları sağlanmasıyla yoğun bir trafik yaşadığını söyledi.

Karabük'ün Batı Karadeniz Bölgesinin trafik akımının merkezinde bulunduğunu ifade eden Börekçi, şöyle konuştu:

"İlimizde daha önce toplam 600 yatak kapasiteli iki devlet hastanesi kapatılarak 400 yatak kapasiteli 2. basamak sağlık kuruluşu olan Karabük Devlet Hastanesi kurulmuştur. Mevcut kapasiteye odalarda iki hasta yatırılmak suretiyle ulaşılmış olup Sağlık Bakanlığının odalarda tek hasta kalması önerisine istinaden aslında gerçek kapasite 300 yatak civarındadır. Dolayısıyla yatak kapasitesi daha öncekinin yarısına kadar indirilmiştir. Daha sonra Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi ile yapılan birlikte kullanım protokolüne istinaden Karabük Devlet Hastanesi 3. basamak sağlık kuruluşuna çevrilmiş ve adı Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilmiştir. Bu olumlu gelişme ile birlikte günümüze kadar toplam 120 civarında profesör, doçent, yardımcı doçent ve uzmanlık öğrencisi istihdamı yapılarak Karabük halkına daha yüksek kalitede ve 3. basamak sağlık hizmeti sunulmaktadır."

Börekçi, olumlu gelişmelere rağmen Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının daha önce küçük bir devlet hastanesi olarak planlanması nedeniyle vatandaşların hastanede yaşanan yoğunluk nedeniyle mağduriyetler yaşadığını savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabük'te Sağlık Hizmetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement