Karabük'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük'te "Ata Tohumu Ata Toprağında" proje tanıtım toplantısı yapıldı Yerel genetik kaynaklarının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısı, 100. Yıl Kültür Merkezinde yapıldı.

27.04.2019 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te "Ata Tohumu Ata Toprağında" proje tanıtım toplantısı yapıldı

Yerel genetik kaynaklarının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısı, 100. Yıl Kültür Merkezinde yapıldı.

Toplantıya, Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gürel, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemizde de bitkilerin gen haritasının çıkartılması ile ilgili son dönemlerde bazı çalışmalar gündeme getirildi. Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bazı önemli faaliyetler icra edildi. İlimizde de İl Tarım ve Orman Müdürümüz Çetin Ayvalık ve ekibi, bu güzel çalışmayı hayata geçirdiler ve şimdi tanıtımını yapıyoruz. Projeyi hazırlayan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'den Vali Gürel'e ziyaret

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Belediye Meclis üyeleri Kemal Akgül ve Serap Karaoğlu ile Vali Fuat Gürel'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Gürel, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Belediye Meclis üyeleri Kemal Akgül ile Serap Karaoğlu'nu tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

KARÇEV Toplantısı

Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV), 2019 yılı Nisan ayı seçimli olağan meclis toplantısı, Vali Fuat Gürel başkanlığında gerçekleştirildi.

KARÇEV Olağan Meclis Toplantısına, Vali Fuat Gürel'in yanı sıra Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter, Eskipazar Belediye Başkan Vekili Serkan Civa, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Encümen üyeleri ile Birlik Müdürü Ahmet Işık katıldı.

Toplantıda, Birlik Başkan Vekilliğine 1. Vekil Başkan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 2. Vekil Başkan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Encümen üyeliklerine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ve Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez seçildi.

Daha sonra birliğin 2018 yılını kapsayan bir yıllık faaliyet raporu görüşüldü.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantı, katı atık berteraf tesisi yapım çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılmasının ardından sona erdi.

1. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi tarafından "mikrobiyota" konusuyla düzenlenen I. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi tamamlandı.

KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu'nda dün başlayan kongrede, mikrobiyota, metabolizma, obezite, beslenme, antibiyotik ve probiyotik konuları masaya yatırıldı.

Kongre, ödül töreni ile son buldu.

Geleneksel Pilav Günü

Karabük Demir Çelik Anadolu Lisesi'nin kuruluşunun 65. yılı dolayısıyla geleneksel pilav günü etkinliği düzenlendi.

Okul bahçesindeki pilav gününde, Demir Çelik Anadolu Lisesi mezunları bir araya gelerek hasret giderdi.

Pilav gününe, okul mezunlarından Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, İş adamı Şefik Dizdar, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabük'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement