Karabük'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük Defterdarı Osman Koçaş, bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunundan yararlanmak isteyenlerin 30 Haziran'a kadar vergi dairelerine müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.

19.06.2017 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Defterdarı Osman Koçaş, bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunundan yararlanmak isteyenlerin 30 Haziran'a kadar vergi dairelerine müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Koçaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanunun 27 Mayıs'ta yürürlüğe girdiğini, kanunla vatandaşların kamuya olan borç yükünün azalacağını, borçların taksitler halinde ödenebileceğini aktardı.

Toplumun her kesimine hitap eden kanunu vatandaşlara anlatmak, azami seviyede yararlanılmasını sağlamak amacıyla gerekli tanıtım faaliyetlerini başlattıklarını ifade eden Koçaş, "Yeni yapılandırma kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor. Vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zamları, faizleri Yİ-ÜFE oranında, yani üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Kanundan yararlanan vatandaşlarımız, yıllık yüzde 16,80 oranında gecikme zammı ödemek yerine, yıllık yüzde 3-4 gibi düşük oranda bir tutar ödeyecek." ifadesini kullandı.

Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapıldığını aktaran Koçaş, şunları kaydetti:

"Yarısını tahsil ediyor, yarısından vazgeçiyoruz. Borcun peşin ödenmesi halinde ayrıca indirim yapılıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçların 36 aya varan sürelerde ödenmesi mümkün. Taksitlere, bugün için uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uygulanıyor. Yapılandırma devam ettiği sürece, 'borcu yoktur' belgesi alınabilecek. Araçların fenni muayeneleri yaptırılabilecek. Vatandaşlarımız, yeni yapılandırma kanunu sayesinde geçmiş borçlarını taksitler halinde ödeyerek ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebilecek. 31 Mart 2017 öncesine ilişkin gelir, kurumlar, motorlu taşıtlar, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu kanuna göre ödenebilecek. Ancak, önceki yapılandırma yasası olan 6736 sayılı kanun hükümlerine göre yapılandırılmış borçlar yeni yapılandırma kanunu kapsamına alınmamıştır. Önceki yasa çerçevesinde borcunu yapılandıran vatandaşlarımızın, 1 Temmuz 2016-31 Mart 2017 zaman aralığında borçları oluşmuş ise bu borçları için yeni yapılandırma kanunundan yararlanabileceklerdir."

Koçaş, 30 Haziran'da son bulacak başvuru süresinin uzamasının söz konusu olmadığını, peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz Pazartesi gün bitimine kadar yapılması gerektiğini vurguladı.

Safranbolu'da üst yapı çalışmaları

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, üstyapı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaldırım, refüj, asfalt, yol genişletme, kanalizasyon yenileneme çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Esentepe ve Barış mahallelerinde kaldırım çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Aşağı Tokatlı Mahallemizde asfalta yama çalışması sürdürüyoruz. Barış Mahallesi'nde asfalt öncesi dolgu ve reglaj çalışması yapıyoruz. Esentepe Mahallesi'nde asfalt serme işlemleri başlatmıştık, devam ediyor. Yine bu mahallemizde dar olan cadde ve sokaklarda yol genişletme çalışması yapıyoruz. Çalışmaları titizlikle yapıyoruz ki uzun ömürlü olsun. Her yıl yaptığımız yeri tekrar yapmayalım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabük'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement