Karabük Yenicelilerden Almanya'da "Lobi " Atağı - Son Dakika
Yerel

Karabük Yenicelilerden Almanya'da "Lobi " Atağı

Karabük Yenicelilerden Almanya\'da "Lobi " Atağı

Merkezi Karabük’te yer alan, Karabük Yenice Köyleri Kalkındırma Platformu’nun Almanya Temsilcisi Karabüklü iş adamı Abdullah Ören oldu.

31.10.2015 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Karabük'te yer alan, Karabük Yenice Köyleri Kalkındırma Platformu'nun Almanya Temsilcisi Karabüklü iş adamı Abdullah Ören oldu.

Platform hakkında bilgi veren Abdullah Öreni yurt dışında yaşayan tüm Yenicelileri birlik ve beraberliğe davet ederek, Karabük Yenice Köyleri Kaldırma Platformu olarak yurt dışında da ciddi çalışmalar planladıklarını ifade etti.

GÜÇLÜ LOBİCİLİK

Ören, açıklamasında; "Uzun zamandır faaliyet gösteren Karabük Yenice Köyleri Kalkındırma Platformu tarafımdan şahsıma bir teklif sunuldu. Bu teklifi bölgemiz adına olumlu buldum ve kabul ettim. Karabük Yenice Köyleri Kalkındırma Platformu Almanya Temsilcisi olarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Karabük Yenice Köyleri Kalkındırma Platformu önemli lobi çalışması yürüten bir platform. Karabük adına önemli girişimlerde bulunan ve bölge adına faydalı olarak görülen tüm çalışmaları destekliyorlar. Bizde Almanya'da bu platformu temsilen bu çalışmalara katkı sağlayacağız. Yenice adına yapılması gerekli tüm çalışmalarda da yer alacağız. Bugün Karabük'ün geldiği nokta önemli. KARDEMİR Demir Çelik Fabrikası, Karabük Üniversitesi, Karabükspor ve birçok ciddi yatırım ile ilimiz hızlı bir gelişme yaşamakta. Yenice'de bu gelişmelerden nasibini almakta. Karabük çok şanlı bir ilimiz. Politik alanda Türkiye'nin çok değerli isimlerini ülkeye kazandırdı. Mehmet Ali Şahin, Mehmet Ceylan, Osman Kahveci, Dr. Mustafa Ünal, Cumhur Ünal ve bir çok isim. Bu isimler bölgemize yapılan yatırımlarda ciddi katkı sağladılar. Özellikle, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in ilimize katkıları büyük. Hükümet olarak ilimize büyük önem veriyorlar. Bugün, Karabük ve Yenice'de ciddi bir değişim söz konusu. Bu değişimin daha da hızlanması için Karabük Yenice Köyleri Kalkındırma Platformu olarak önemli lobi faaliyetleri gerçekleştirmekteyiz" dedi.

BÖLGESEL YATIRIM

Bu çalışmaların altında ciddi bir lobi faaliyeti olduğu unutulmamalıdır diyen Ören, "Karabük Yenice Köyleri Kalkındırma Platformu olarak Yenice'ye yapılması gerekli devlet yatırımlarının yanı sıra, iş dünyası noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. İş adamlarının bölgede yatırım yapabilmesini sağlamak, ilçemizi tanıtmak, bölge insanını kaynaştırmak gibi faaliyetlerimiz ile Yenice'ye katkı sağlamaktayız. Almanya'da da bu anlamda örgütlenerek Yenice için tüm etkinliklerde yer alacağız. Buradaki bölge iş adamlarını da bir araya getirerek ilçemizdeki çalışmalar konusunda çalışmalar yapmayı planlıyoruz. İlçemiz için gerek Almanya'da, gerekse Türkiye'de ciddi çalışmalar planlıyoruz. Bugüne kadar siyasetteki ve iş dünyasındaki tecrübemizi ilçemiz yararına kullanacağız" diye konuştu.

HÜKÜMETE TEŞEKKÜR

AK Parti Hükümeti'nden büyük destek gördüklerini de kaydeden Abdullah Ören, "Geçtiğimiz aylarda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'i Almanya'da misafir ettik. Çok faydalı bir buluşma oldu. Buna benzer çalışmaları Karabük Yenice Köyleri Kalkındırma Platformu olarak gerçekleştireceğiz. Yenice, Karabük'ün önemli ilçelerinden birisi. Doğası ile de buraya insanları çekmek mümkün. İlçemiz doğa turizm anlamında da önem arz ediyor. Yapılacak ciddi projeler ile ilçemiz daha da hızlı kalkınacaktır. Yurt içinde ve yurt dışında Yeniceli güçlü iş adamları var. Bu kardeşlerimizi de Karabük Yenice Köyleri Kalkındırma Platformu ile buluşturarak Yenice adına çalışmalar planlıyoruz. Almanya'da yaşayan Yenicelileri de, Karabük Yenice Köyleri Kalkındırma Platformu'na destek olmaya davet ediyoruz " dedi.

Ören, kendi bünyesinde yer alan firmaların halen Yenice'de faaliyet gösterdiğine vurgu yaparak ülkede istikrarın artması halinde bu yatırımların daha da genişleteceğini belirtti. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabük Yenicelilerden Almanya'da 'Lobi ' Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement