Karaburun'da Balık Çiftliği Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Karaburun'da Balık Çiftliği Tepkisi

İZMİR'in Karaburun İlçesi'nde balık çiftlikleri krizi yeniden gündeme geldi.

20.07.2017 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Karaburun İlçesi'nde balık çiftlikleri krizi yeniden gündeme geldi. Agromey firmasının bakanlıktan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) vizesi alınması sonrasında Karaburun'da hayata geçirmeyi planladığı proje için halk tepki gösterdi.

İzmir'de Karaburun Kent Konseyi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilçeye yapacağı 3.9 milyon metrekarelik deniz alanında kurulmak istenen Agromey Balık Çiftliği Projesi'nin İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısının 25. Temmuz'da yapılacağını açıkladı. Karaburun Kent Meclisi, İDK Toplantısı öncesinde, Agromey Projesi'ni ve itiraz yollarını değerlendirmek üzere Karaburun Belediye Salonu'nda toplandı. Toplantı moderatörlüğünü Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından yapıldı. Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Özcan Purçu da destek verdi. Toplantıda üzerinde, 'Hep bir ağızdan sesleniyoruz, bu sese kulak ver', 'İnsanın insana ve doğaya yabancılaşmasını önleyelim', 'Yereli koru evrensel değer kazan', 'Denizime kıyılarımıza ekosisteme dokunma' yazılı pankartlar açıldı. Karaburun Kent Konseyi toplantıdan sonra şu açıklamayı yaptı:

"Karaburun halkı, Belediye Başkanlığı, tüm muhtarları, esnaf odası, su ürünleri kooperatifleri, dalgıç okulları ve tüm sivil örgütleriyle hep birlikte Karaburun Yarımadası'nda turizmi ve buna bağlı yerel ekonomiyi baltalayacak, geçim kaynaklarımızdan biri olan kıyı ve geleneksel dalyan balıkçılığını yok edecek, uluslararası anlaşmalarla koruma altına alınmış olan Akdeniz foklarının kalan son üreme ve yaşam alanlarından birinin daha yok olmasına neden olacak, denizlerin oksijen kaynağı, yavru/ergen balıkların büyüme alanı olan ve yine uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan deniz çayırları ile içinde barınan birçok deniz canlılarını yok olma riskiyle karşı karşıya bırakacak balık çiftliklerine şiddetle karşı çıkmaktadır. Denizleri, kıyıları, deniz canlılarını, mavi bayraklı plajları, turizmi, kıyı ve dalyan balıkçılığını, kısacası gelecek kuşaklar adına emanetçisi olduğumuz Karaburun'da yaşamı korumak üzere Tüm yasal ve demokratik haklarımız kullanacağız." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaburun'da Balık Çiftliği Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement