Karacabey Belediyesi'nden Bosna Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Karacabey Belediyesi'nden Bosna Çıkarması

Karacabey Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasımızın derin izlerini taşıyan Bosna'ya düzenlediği gezi ile ecdat yadigârı toprakların eşsiz havasını doyasıya teneffüs etti.

19.05.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasımızın derin izlerini taşıyan Bosna'ya düzenlediği gezi ile ecdat yadigârı toprakların eşsiz havasını doyasıya teneffüs etti.

Türk-İslam medeniyetinin en güzel örneklerinin bulunduğu ve Osmanlı'nın tarihi mirası ile kültürel dokusunun hissedildiği Bosna gezisi geçtiğimiz hafta gerçekleştirilirken, ziyarette; Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve sivil toplum temsilcileri hazır bulundu.

Bilge Lider Aliya İzetbogoviç'in na'şının bulunduğu Anıt Mezar'ında okunan dualar ile başlayan ve Bursa'nın ikizi denilebilecek özellikteki Bosna ziyaretinde, tarihi Mostar Köprüsü ve ata yadigârı camilerimiz de ziyaret edilirken, akıncıların torunları Bosnalı kardeşlerimizle bol bol hasret giderildi.

"Meclis Üyelerinden Güçlü Birliktelik Örneği"

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ın üniversite arkadaşı Prof. Dr. Yücel Oğurlu'nun rektörlüğünü yaptığı, Sarayova Üniversitesi'ne yönelik gerçekleştirilen ziyaretin ardından, Mostar yakınlarındaki 600 yıl önce Anadolu'dan göç eden dervişler tarafından Buna Nehri kaynağına kurulu Alperenler Tekkesi de ziyaret edilerek, ruhlarına dualar okundu.

AK Partili, MHP'li ve CHP'li meclis üyelerinin de anlamlı ve güçlü bir birliktelik sergilediği Bosna ziyaretinde; üzerinden Neretva Nehri'ne atlamayanlara kız verilmeme geleneğinin hala yaşatıldığı, Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayrettin tarafından yaptırılan Mostar Köprüsü'nden, bir Boşnak gencin Karacabey Belediyespor forması ile atlaması ise ziyaretin güzelliğine renk katan keyifli bir anı oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karacabey Belediyesi'nden Bosna Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement