Karacabey Belediyesi'nden Ekinli Mahallesi'ne 'Çok Amaçlı' Hizmet Binası - Son Dakika
Güncel

Karacabey Belediyesi'nden Ekinli Mahallesi'ne 'Çok Amaçlı' Hizmet Binası

İlçede 'topyekûn kalkınma' adına kolları sıvayan Karacabey Belediyesi, kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği yatırımların yanı sıra, atıl durumdaki binalara işlevsellik kazandırma çalışmalarına da tüm hızı ile devam ediyor.

01.04.2017 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçede 'topyekûn kalkınma' adına kolları sıvayan Karacabey Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile birlikte köy statüsünden mahalle statüsüne kavuşan kırsal yörelerde, büyük ölçekli yatırımların yanı sıra, atıl durumdaki binalara işlevsellik kazandırma çalışmalarını da tüm hızı ile sürdürüyor.

Son dönemde, Karacabey'in merkez ve kırsal 85 mahallesinde hizmet atağına geçen Karacabey Belediyesi, Ekinli Mahallesi'nde atıl durumdaki bir binayı da baştan aşağı yenileyerek, mahalleye çok amaçlı dernek binası, doktor odası ve muhtarlık hizmet binası kazandırdı.

Merkezde Ne varsa Kırsalda da Olacak

Ekinli Mahallesi'ne kazandırılan binaların hizmete alım töreni, önceki gün vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirilirken, törenlerde Bursa eski dönem milletvekillerinden Hayrettin Çakmak da hazır bulundu.

Hizmete alım törenlerinde gündemde yer alan konulara değinen Belediye Başkanı Ali Özkan; Büyükşehir Yasası'ndan kaynaklanan yapısal ve bürokratik uyum sorunlarının süreç içinde giderilmesi ile birlikte, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Karacabey Belediyesi'nin büyük ölçekli projeleri de bir bir hayata geçirdiğini belirtti. Başkan Özkan, bu sayede kırsaldaki yaşam standardının da her geçen gün daha da yükseldiğini ifade ederek, kent merkezinde ne varsa kırsal mahallelerin de aynı yaşam seviyesine ulaşacağını kaydetti.

Karacabey'de Büyük Ölçekli Yatırımlar Gerçekleştiriliyor

Karacabey'i 85 mahallesi ile birlikte, bambaşka bir görünüme kavuşturacak önemli projeleri; tüm devlet kurumları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Ali Özkan, bu önemli projeler arasında Gölecik ve Yeşildere barajları, 170 milyon tutarındaki kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu şebekeleri gibi önemli yatırımların ön plana çıktığını ifade etti.

Karacabey'e Yeni Yatırımlar Kazandıracağız

Tüm ilçe halkı adına elde edilen bu kazanımlardan büyük gurur duyduklarını belirten Özkan, böylesine büyük ölçekli yatırımların ilçeye kazandırılması adına, tüm resmi kurumlar nezdinde girişimlerini de kararlılıkla sürdürdüklerinin altını çizdi.

Başkan Ali Özkan ayrıca; eşsiz ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri ile coğrafi konumundan kaynaklanan avantajları sayesinde de ilçe adının, kalkınmış kentler arasına yazdırılma hedefine emin adımlarla ilerlendiği vurgusunda bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karacabey Belediyesi'nden Ekinli Mahallesi'ne 'Çok Amaçlı' Hizmet Binası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement