Karacabey'de Yangında Zarar Gören Cami - Son Dakika
Yerel

Karacabey'de Yangında Zarar Gören Cami

Vali Karaloğlu: "Tam anlamıyla tamamlanmasa bile vatandaşlar bayram namazını burada kılmalı"

28.09.2013 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, geçen yıl meydana gelen yangın nedeniyle zarar gören Ulu Cami'deki çalışmaların kısa sürede bitirilmesini ve burasının Kurban Bayramı namazında yeniden ibadete açılmasını istedi.

Karacabey Hükümet Konağı'nda, Kaymakam Ahmet Yurtseven'den brifing alan Karaloğlu, daha sonra Belediye Başkanı Ergün Koç'u makamında ziyaret etti.

Koç tarafından belediye hizmetleri ve projeleri hakkında bilgilendirilen Karaloğlu, tarım alanlarının korunması ve planlı sanayileşmenin önemini vurguladı.

Esnaf ziyaretlerinde de bulunan Karaloğlu, vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.

Karaloğlu, geçen yıl mart ayında çıkan yangında zarar gören ve restorasyonu devam eden Ulu Cami'de incelemelerde bulundu.

Müteahhit firma yetkilisi ve İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı'dan bilgi alan Karaloğlu, caminin Kurban Bayramı namazına kadar yetiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Tam anlamıyla tamamlanmasa bile vatandaşlar bayram namazını burada kılmalı. Artık yere hasır mı atarsınız, ne yaparsınız, siz karar verin ama bu cami bayramda kapılarını açacak ve vatandaşlar bayram namazını burada kılacak" diye konuştu.

Yazıcı, halı siparişinin verildiğini ve bayramda burada namaz kılınacağını ifade etti.

Karaloğlu, Yeniköy'de bulunan Ovakorusu Ayı Barınağı ile Karacabey Harası'nda incelemelerde bulundu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karacabey'de Yangında Zarar Gören Cami - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement