Karacabey'e Sosyal Hizmet Merkezi - Son Dakika
Güncel

Karacabey'e Sosyal Hizmet Merkezi

Karacabey\'e Sosyal Hizmet Merkezi

Karacabey Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında sosyal hizmet merkezi ile ilgili iş birliği protokolü imzalandı.

31.10.2017 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında sosyal hizmet merkezi ile ilgili iş birliği protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Ali Özkan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş arasında imzalanan protokol çerçevesinde Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi ilçede vatandaşlara hizmet verecek. Karacabey'de yaşayan çocuk, genç, kadın, engelli ve yaşlılar ile ailelerine rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilecek.

Ali Özkan, "Karacabey'in en güzide yerlerinden olan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı'nda yer tahsis edildi. Daha sonra Esentepe Mahallesi'nde AŞ evi inşaatımız var. O binanın olduğu yerde bu maksada yönelik bir yapılanmamız söz konusu. İnşaat bittiğinde de bina Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi orada faaliyet gösterecek. Dezavantajlı gruplara, engellilere, yaşlılara, kimsesizlere ve bakıma muhtaçlara sosyal devlet anlayışının gereği olarak her türlü hizmeti veriyoruz. Bu merkezlerin bir tanesinin Karacabey'de olması bizim için çok önemliydi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş'e ve mesai arkadaşlarına, Karacabey Belediyesi'nde bu noktada gayret gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu merkezin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi'nin 81 bin 700 nüfusa hitap edeceğini belirten İl Müdürü Erkut Öneş, "Merkez toplumun bütün dezavantajlı kesimine hizmet verecek. Şehit aileleri ve gazilerin istihdamları burada yapılacak. Bakanlığımızın taşrada yaptığı hizmetlerin hepsi burada yapılacak. Karacabey halkı bundan sonra herhangi bir yere gitmeyecek. Daha önce Osmangazi'ye gidiyordu. Artık gelmesine gerek kalmadı. Ayrıca yine bakanlığımızın projesi olan 'Aile Sosyal Destek' diye tanımladığımız ASDE personelimizde yine burada göreve başlayacak. Bu personel sokak sokak, köy köy, mahalle mahalle gezerek bütün hanelere girecek ve o hanedeki tüm verileri toplayacak. Karacabey'deki tüm risk haritası ortaya çıkacak. Bu da bize gelişebilecek veya oluşabilecek her türlü sıkıntıları daha oluşmadan ortadan kaldıracak."dedi.

Bursa'da Sosyal Hizmet Merkezi sayısını çoğaltmak istediklerini söyleyen Öneş, "Bursa'da Sosyal Hizmet Merkezi sadece 2 tane vardı. Osmangazi'de ve İnegöl'de. Karacabey'le birlikte bu merkezlerinde sayısını 7'ye çıkarmayı amaçlıyoruz. Yıldırım, Gemlik, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi ilçelerinde de Sosyal Hizmet Merkezleri açılacak."ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karacabey'e Sosyal Hizmet Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu
    12:44 Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu

    Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde Şükrü Soylu'ya ait ahır ve samanlığa yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucunda ahırda bulunan hayvanlar kurtarılırken, 30'un üzerinde tavuk ve ördek telef oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı
    12:43 Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, T.K. yönetimindeki kamyon ile A.D.A. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada minibüsteki 1 yolcu yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.


Advertisement