Karacak Dağı'nı Vuran Türkiye Tarihte Bir İlke İmza Attı - Son Dakika
Güncel

Karacak Dağı'nı Vuran Türkiye Tarihte Bir İlke İmza Attı

Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine düzenlenen hava harekatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Türkiye bu akınla ilk defa Mahmur'da etki üretmiş, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar derine inmiştir" dedi.

14.12.2018 09:37  Güncelleme: 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine hava harekatı düzenlendi. Bu operasyonla ilgili sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, "Türkiye bu akınla ilk defa Mahmur' da etki üretmiş, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar derine inmiştir" dedi.

TERÖR HDEFLERİ VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları PKK/KCK/PYD/YPGve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek, Irak'ın kuzeyinden halka vegüvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudutgüvenliğini sağlamak içinIrak'ın kuzeyine yönelik hava harekatı düzenledi. Operasyonda teröristler tarafından üsolarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerindeki terör hedefleri vuruldu.

Karacak Dağı'nı Vuran Türkiye Tarihte Bir İlke İmza Attı

BU BİR MESAJDIR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TürkSilahlı Kuvvetlerinin (TSK) sınır ötesine yönelik hava harekatına ilişkin, "Buharekat teröre darbe, terör destekçilerine bir mesajdır." ifadesini kullandı.

AĞAR: BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar ise sosyal medya hesabından dün gerçekleştirilen operasyona ilişkin şu paylaşımda bulundu: "Dün TSK'nın hava akınıyla vurduğu Karacak Dağı, Irak'ta Mahmur'un hemen kuzeyinde, Türkiye'ye 170-180 kilometre uzaktadır.Dağ, Musul-Kerkük arasındadır. Türkiye bu akınla ilk defa Mahmur'da etki üretmiş, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar derine inmiştir."

Karacak Dağı\'nı Vuran Türkiye Tarihte Bir İlke İmza Attı

Son Dakika Güncel Karacak Dağı'nı Vuran Türkiye Tarihte Bir İlke İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da FETÖ/PDY üyesi 2 kişi tutuklandı
    12:35 Erzincan'da FETÖ/PDY üyesi 2 kişi tutuklandı

    Erzincan'da Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan 2 FETÖ/PDY üyesi tutuklandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, örgüt mensupları yakalandı ve ceza infaz kurumuna teslim edildi.

  • Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Play-off'a Kalacak Son Takım Belli Olacak
    12:34 Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Play-off'a Kalacak Son Takım Belli Olacak

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun son haftası yarın yapılacak maçlarla tamamlanacak. Fenerbahçe Alagöz Holding liderliğini garantileyerek play-off'a kalırken, çeyrek finale kalmayı garantileyen diğer takımlar Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor, OGM Ormanspor, Beşiktaş, Galatasaray Çağdaş Faktoring, ÇBK Mersin ve Nesibe Aydın oldu. Play-off'a son bilete ise Melikgazi Kayseri Basketbol ya da BOTAŞ aday olacak.

  • Sivas Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Play-off'a Yükseldi
    12:34 Sivas Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Play-off'a Yükseldi

    Sivas Belediyespor kadın hentbol takımı kendi evinde Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü'nü 41-35 mağlup ederek play-off'a yükseldi.

  • Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı
    12:33 Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı

    Gaziantep'te yaşanan depremler nedeniyle işine 3 gün gidemeyen ve kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan bir işçi, hukuk mücadelesi sonucunda kazandı. İşçinin evinde hasar tespit çalışmalarının yapılmadığı ve ulaşım imkanının kısıtlı olduğu belirlendi. Mahkeme, işçinin işe gidememesinin mücbir sebep olduğunu ve iş akdinin haksız yere sonlandırıldığını kabul ederek, işçinin kıdem tazminatını ödenmesine hükmetti.

  • Karaisalı Kaymakamlığı, şehit ailelerine ve gazilere iftar verdi
    12:33 Karaisalı Kaymakamlığı, şehit ailelerine ve gazilere iftar verdi

    Karaisalı Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verdi. Kaymakam Muhammed Huzeyfe Onur, Çeceli Kadın, Gençlik ve Kültür Evi'nde düzenlenen iftarda şehitleri rahmet ve minnetle andı. Programda şehitler için dua edildi. İftara, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan ile kent protokolü de katıldı.

  • Volkswagen Grubu'nda yazılım krizi: Infotainment sisteminde ciddi hatalar var
    12:32 Volkswagen Grubu'nda yazılım krizi: Infotainment sisteminde ciddi hatalar var

    Alman otomobil devi Volkswagen Grubu, bünyesindeki markalar arasında yaygın yazılım sorunlarıyla karşı karşıya. Bu sorunlar, müşteriler tarafından ciddi şekilde eleştiriliyor ve markanın prestiji için bir tehdit oluşturuyor. Son zamanlarda, VW Grubu'nun birçok modelinde, özellikle infotainment sistemlerinde ciddi hatalar rapor ediliyor. Bu durum sürücüler için rahatsız edici olmasının yanı sıra güvenliği de tehdit ediyor. Sürüş yardım sistemleri, acil frenleme, şerit takip asistanları ve trafik işareti tanıma gibi önemli özelliklerde hatalar meydana geliyor. Volkswagen Grubu, bu sorunları çözümlemek için yoğun çaba sarf etmek zorunda.

  • HONOR Watch GS 4: Sağlık ve spor tutkunları için yeni akıllı saat
    12:32 HONOR Watch GS 4: Sağlık ve spor tutkunları için yeni akıllı saat

    HONOR, sağlık ve spor tutkunları için tasarlanmış yeni akıllı saati HONOR Watch GS 4 modelini duyurdu. Şık tasarımı ve geniş sağlık ve spor özellikleriyle dikkat çeken saat, kullanıcılara yüksek performans ve uzun pil ömrü sunuyor. HarmonyOS 2.0 işletim sistemi, 1.43 inç AMOLED ekran, 100'den fazla spor modu gibi özelliklere sahip olan HONOR Watch GS 4, 138 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak.

  • İstanbul'da Nesli Tehlike Altındaki Hayvanları Tahnit Edip Müze Kuran Şüpheli Yakalandı
    12:32 İstanbul'da Nesli Tehlike Altındaki Hayvanları Tahnit Edip Müze Kuran Şüpheli Yakalandı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerindeki adreslerde nesli tehlike altındaki hayvanların tahnit edildiği bilgisine ulaştı. Operasyon sonucunda şüpheli gözaltına alındı ve yapılan aramalarda 405 parça hayvan ve bitki türü ele geçirildi. Şüpheli hakkında kaçakçılıkla mücadele ve CITES'e aykırılık suçlarından işlem başlatıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dr. Senai Demirci ve Eşref Ziya'yı Diyarbakırlılarla buluşturdu
    12:32 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dr. Senai Demirci ve Eşref Ziya'yı Diyarbakırlılarla buluşturdu

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayına özel hazırladığı kültür ve sanat takvimi kapsamında Dr. Senai Demirci ve sanatçı Eşref Ziya'yı Diyarbakırlılarla buluşturdu. Senai Demirci 'Ümmet Coğrafyası' üzerine söyleşi gerçekleştirirken Eşref Ziya ise sevilen ezgilerini seslendirdi.

  • Türkiye ve Pakistan Arasında Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı CİNNAH-2024 Gerçekleştirildi
    12:32 Türkiye ve Pakistan Arasında Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı CİNNAH-2024 Gerçekleştirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye ve Pakistan arasında gerçekleştirilen CİNNAH-2024 tatbikatından fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaştı. Tatbikat, Isparta'daki Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda eş zamanlı olarak icra edildi.


Advertisement