Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi Ziyaretçilerini Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'de açılan ilk edebiyat müze kütüphaneleri arasında yer alan Adana'daki Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi ziyaretçilerini bekliyor.

13.07.2011 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'de açılan ilk edebiyat müze kütüphaneleri arasında yer alan Adana'daki Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi ziyaretçilerini bekliyor.

Seyhan ilçesi Mestanzade Mahallesi'nde mülkiyeti Adana Büyükşehir Belediyesine ait tarihi Dişçi Ethem Konağı'nın restore edilmesiyle oluşturulan müze kütüphanede, Adana'da yaşamış veya uzun süre bulunmuş yazar ve şairlere ait 3 bin kitap bulunuyor.

Tarihi bir binada olması nedeniyle ziyaretçilerin ilgisini çeken müze kütüphanede, yazar ve şairlerinin sanatsal eserlerinin yanı sıra yazar Yaşar Kemal ve Muzaffer İzgü'nün daktilosu da yer alıyor. Muzaffer İzgü adına oluşturulan bölümde ise yazarın kalemi, gözlüğü, saati de bulunuyor.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müze kütüphanenin 27 Martta hizmete girdiğini, müze kütüphanede Yaşar Kemal, Yılmaz Güney, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü, İpek Ongun, Ümit Yaşar Oğuzcan gibi yazarların eserlerinin yer aldığını söyledi.

Arslan, edebiyat müze kütüphanelerinin Adana'nın yanı sıra Ankara, İstanbul, ve Erzurum'da da var olduğunu, bunlar arasına hem bina hem de içerik açısından en geniş kapsamlısının kentteki müze kütüphanesinin olduğunu ifade etti.

Müze kütüphanesinin kentte yeni yeni bilinmeye başlandığını, ancak gezenlerin memnun kaldığını hatırlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Bulunduğu tarihi binanın da etkisiyle müzeye olan ilgi çok iyi. Ziyaret edenler çok memnun kaldıklarını dile getiriyorlar. Ziyaretçiler, müzede kitapların yanı sıra ünlü yazarların müzeye bağışlamış oldukları şahsi eşyalarını da görme fırsatı buluyorlar. Ayrıca burada Adanalı yazarların 800-1000 yıl önce yazdıkları kitapların birebir örnekleri de var. Edebiyat müzesi, ücretsiz olarak tüm vatandaşlarımızın ziyaretine açık. Burada müzeyi gezerek kitapları incelerken, kitapları okuma fırsatı da bulabilirler. İlerleyen günlerde yapacağımız tanıtım faaliyetleri ile buraya olan ilginin artmasını bekliyoruz. "

-SANAT ETKİNLİKLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK-

Arslan, kente gelen yazarların söyleşi, konferans, seminer, imza günleri gibi çeşitli sanatsal etkinlikleri de burada düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Müze kütüphanenin, kentin sosyal ve kültürel anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Arslan, tüm edebiyatseverleri Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesine beklediklerini kaydetti.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi Ziyaretçilerini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement