Karadağ'da "Türkiye Günleri" etkinliği - Son Dakika
Güncel

Karadağ'da "Türkiye Günleri" etkinliği

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da düzenlenen iki günlük "Türkiye Günleri" etkinliği başladı.

15.06.2019 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da düzenlenen iki günlük "Türkiye Günleri" etkinliği başladı.

İki ülke arasındaki ticari ilişkileri ve Karadağ'daki Türk yatırımlarını tanıtmak amacıyla Türkiye'nin Podgorica Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ile bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenen etkinliğe, Podgoricalılar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Songül Ozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin sürekli geliştiğini ve Karadağ'daki Türk yatırımlarının artarak çeşitlendiğini vurguladı.

Karadağ'da faaliyet gösteren çok sayıda Türk şirketi olduğunu anımsatan Ozan, "Aynı zamanda Türk Hava Yolları (THY), Ziraat Bankası gibi Türkiye'nin önemli markaları da burada. Podgorica halkına bugün ve yarın yaptığımız faaliyetleri tanıtmak istiyoruz. Daha fazla nasıl ticari bağ kurulur, ticaretimiz nasıl geliştirilebilir, bunlar üzerine çalışmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Çok da ilgi görüyor. Çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Ozan, organizasyonda, Türkiye Mezunları Derneği (MASAT) ve Anadolu Üniversitesinin yanı sıra Karadağ'da mobilya, tekstil, gıda, sağlık, hediyelik eşya gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin ürünlerini halka tanıttıkları stantların da yer aldığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karadağ'da 'Türkiye Günleri' etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement