Karadayı Holding, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ı Misafir Etti - Son Dakika
Yerel

Karadayı Holding, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ı Misafir Etti

Karadayı Holding, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak\'ı Misafir Etti

Karadayı Holding, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ı misafir etti.

05.02.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadayı Holding, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ı misafir etti. 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Pusula Gazetesi Baskı Tesisleri ve KARMONİ Mobilya'yı gezen Vali Ahmet Altıparmak, "Erzurum artık gelişmeye başlamış. Bu gibi tesislerin şehrimizde olması gurur verici" dedi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'a ziyaretinde Karadayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı ve Pusula Gazetesi Genel Koordinatörü Sevda Güneş İncesu eşlik etti. İlk olarak Pusula Gazetesi Baskı Tesisleri'ni gezen Vali Altıparmak, baskı tesisini yakından inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Tesislerin saatte 30 bin adet gazete baskısı yapma kapasitesine sahip olduğunu belirten Matbaa Müdürü Saadettin Cacı, "Doğu'nun tek web ofset tesisleri Erzurum'da bulunuyor. Burada yalnızca şehrin yerel gazeteleri değil, bölge illerinde yayınlanan gazetelerin baskıları da yapılıyor. Ulusal gazetelerin baskılarının yapılması için altyapı çalışmaları tamamlandı. Şu an herhangi bir ulusal çapta gazeteyi basma imkanımız var" dedi.

Daha sonra STP kalıp makinesini inceleyen Vali Altıparmak,"Erzurum artık gelişmeye başladı. Bu tür kurumlar şehrin ekonomisine değer katar. Ciddi oranda istihdam sağlayan bu örnek yatırımları görünce mutlu olmamak imkansız. Yatırım yapandan, çalışanına kadar emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

Tesislerde görev yapan personel ile hatıra fotoğrafı çektiren Vali Altıparmak, ziyaretin anısına Karadayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı'ya plaket verdi. Amaçlarının Pusula Gazetesi ile birlikte şehrin yerel gazetelerinin baskı kalitesini artırmak olduğunu belirten Karadayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, "Erzurum'da yayınlanan gazetelerin büyük çoğunluğu tesislerimizde basılıyor. Web ofset baskı nedeni ile kalite ciddi oranda arttı. Hedefimiz ulusal çapta yayın yapan gazeteleri bu tesiste basmak. Altyapımızı bu amaca göre hazırladık. Bu sayede daha fazla kişiyi istihdam etme imkanına da sahip olacağız" dedi.

Baskı tesislerinin ardından KARMONİ Mobilya Fabrikası'nı gezen Vali Altıparmak, Genel Müdür Ufuk İnce'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Genel Müdür Ufuk İnce, "KARMONİ Mobilya 2013 yılının Mart ayı itibarı ile Erzurum'da hizmet vermeye başladı. Sektöründe Erzurum'a yenilikleri getiren KARMONİ Mobilya, daha önce bölgede bulunmayan cihazlarla son teknoloji ile çalışmaktadır. Profesyonel bir ekiple mutfak, banyo, vestiyer ve kapı imalatı yaparak müşterilerine en iyi hizmeti vermek için çaba gösteriyoruz. Bölge de daha önce bulunmayan ve ihtiyaç duyulan 3 boyutlu CNC makinesi ile müşterilerimizin hayal güçlerini ahşap üzerine işleyip, güzel bir işçilik çıkarıyoruz. Bu cihazda müşterinin isteklerine bağlı olarak mobilyaya 3 boyutlu görünümleri kazandırılıp istenilirse müşterilerimizin isimlerini mobilyalar üzerine 3 boyutlu işleyebiliyoruz. Daha çok görselliği ön plana tutuyoruz" dedi.

2 bin metrekare kapalı alana sahip olan mobilya mağazasının ayrıca iki bin metrekare de depolama alanına sahip olduğunu belirten İnce, " 500 metrekare alanda da yaptığımız ürünleri sergileyip beğeniye sunabileceğimiz bir showrom alanına sahibiz. KARMONİ Mobilya sadece Erzurum'da yetinmeyip, bölge İllerine de bayilikler vererek, mobilyacılık sektöründe Doğu'nun markası olmayı hedeflemektedir " şeklinde konuştu.

Bölgede bu çapta bir fabrikayı ilk kez gördüğünü belirten Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, "Üretmeyen, teknolojiyi takip etmeyen toplumların ilerlemesi mümkün değil. Bu gibi tesisler şehrin ekonomisine katkı sağladığı gibi, istihdamın artmasına neden oluyor. Türkiye çapında bir marka olmamamız için hiçbir neden yok. Başta Ahmet Metin Karadayı olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Mobilya sektörüne soluk kazandırdı

Erzurum'da İnşaat sektörünün lideri olarak bilinen Karadayı Holding bünyesinde 2013 yılının Mart ayı içerisinde hizmete başlayan KARMONİ Mobilya, mobilyacılık sektörüne yeni bir soluk kazandırdı. Açılışından bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen mobilyacılık sektöründe bir marka haline gelen KARMONİ Mobilya, yaptığı işlerle de kendinden söz ettirmeyi başardı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karadayı Holding, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ı Misafir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement