Karadeniz Bölgesi'nde Kovid-19 tedbirleri - Son Dakika
Sağlık

Karadeniz Bölgesi'nde Kovid-19 tedbirleri

Karadeniz Bölgesi\'nde Kovid-19 tedbirleri

Karadeniz Bölgesi'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin uygulanmasına devam ediliyor.

02.05.2020 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz Bölgesi'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin uygulanmasına devam ediliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı kentte koronavirüs salgınına karşı durak, kaldırım, alt geçit, cadde ve sokaklar olmak üzere vatandaşların yoğun kullandığı alanları dezenfekte etmeyi sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, koronavirüs salgınının önüne geçmek için yoğun çalıştıklarını söyledi.

Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlerde dezenfekte çalışması yürüttüklerini anlatan Demir,,hükümetin aldığı tedbirlere uyularak mümkün olmadıkça evlerden çıkılmamasını istedi.

Kastamonu

Kastamonu il merkezi ve ilçelerinde koronavirüsle mücadeleye yönelik çalışmalar sürüyor.

Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, koronavirüsle mücadele kapsamında halk pazarı esnafını ziyaret ederek maske, eldiven ve sosyal mesafeyi korumaları konusunda uyardı.

İnebolu Belediyesi de koronavirüs nedeniyle vatandaşların zamanının büyük bölümünü evde geçirmesi dolayısıyla ramazan ayı boyunca her cuma, cumartesi ve pazar günleri 18.45 ile 20.00 saatleri arasında sosyal medya üzerinen iftar programı düzenlemeye başladı.

Araç Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 65 yaş ve üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyaç maddelerini ikametgahlarına kadar götürerek hizmetlerine devam ettikleri kaydedildi.

Çorum

Çorum'da belediye ekipleri, salgına karşı dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.? Kentin çeşitli noktalarında cadde ve sokakları yıkayan ekipler, iş yerlerini dezenfekte ediyor.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak için büyük çaba gösterdiklerini belirterek, "Nano teknolojiyle pamuklu kumaştan üretilmiş, yıkanabilir 200 bin maskeyi evinize getiriyoruz. Kendi ürettiğimiz medikal maskeleri pazarlarımızda dağıtmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu arada yaban ve sokak hayvanlarının ihtiyaçları da belediye ekiplerince gideriliyor.

Kentte evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçları da Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanıyor.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, dün 112, 155 ve 156'yı arayarak hizmet talep eden 1728 kişinin ihtiyacı ekiplerce karşılandı.

Vali Mustafa Çiftçi, kent merkezinde görev yapan Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerini ziyaret ederek, çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Karadeniz Bölgesi'nde Kovid-19 tedbirleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahçesaray'da iki hasta ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi
    00:40 Bahçesaray'da iki hasta ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

    Van'ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı olan 75 yaşındaki hasta ile 22 yaşındaki hamile kadın, ambulans helikopterle Van'a sevk edildi. Bahçesaray Devlet Hastanesine göğüs ağrısı şikayetiyle kaldırılan 75 yaşındaki hasta ile doğum sancısı çeken 22 yaşındaki hamile kadının ileri tetkik ve tedavi için Van'a sevkine karar verildi. Karayoluyla sevkin sıkıntılı olmasından dolayı Van İl Sağlık Müdürlüğünden helikopter ambulans talep edildi. Kısa sürede hazırlanan ambulans helikopter, Bahçesaray ilçesine giderek 75 yaşındaki hasta ile gebe kadını Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırdı.

  • Kütahya'da Yeni Sağlık Yerleşkesi İnşa Edilecek
    21:20 Kütahya'da Yeni Sağlık Yerleşkesi İnşa Edilecek

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasının yıkılıp yerine 'Sağlık Yerleşkesi' yapılacağını duyurdu. Yerleşkede Aile ve Halk Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Dispanseri gibi birimlerin bulunacağı belirtildi.

  • Siirt'te Doktor Ersin Arslan Anıldı
    18:39 Siirt'te Doktor Ersin Arslan Anıldı

    Siirt Tabipler Odası üyeleri, Gaziantep'te görevi başındayken hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen doktor Ersin Arslan'ı anmak için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, sağlıkta şiddetin önlenmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Mardin'de kayalıklardan düşen kişi ağır yaralandı
    18:34 Mardin'de kayalıklardan düşen kişi ağır yaralandı

    Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde Kabala Mahallesi'nde kayalıklara çıkan Hamdullah Buray, dengesini kaybederek düştü. Olay yerine AFAD, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Buray, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Festivali düzenliyor
    17:54 Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Festivali düzenliyor

    Karabük Üniversitesi, sağlık alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla Sağlık Bilimleri Festivali düzenleyecek. Festival, 6-7 Kasım tarihlerinde Türkiye'deki birçok paydaşın katılımıyla gerçekleştirilecek. Festivalde akademisyenler, profesyoneller ve öğrenciler bir araya gelerek sağlık alanına dair yenilikçi yaklaşımlar geliştirecek ve mevcut yapıyı geliştiren model tasarımlarının ortaya çıkmasına katkıda bulunacak. Ayrıca festivalde yarışmalar, atölye çalışmaları, tiyatro, müzik ve şiir dinletisi, konser, kültürel etkinlikler, spor turnuvaları gibi birçok etkinlik düzenlenecek.


Advertisement