Karadeniz'de Esnaf Türk Lirasına Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Karadeniz'de Esnaf Türk Lirasına Sahip Çıkıyor

Giresun, Rize ve Artvin'de bazı esnaf, döviz karşısında değer kaybeden Türk lirasına sahip çıkmak amacıyla çeşitli kampanyalar başlattı.

06.12.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun, Rize ve Artvin'de bazı esnaf, döviz karşısında değer kaybeden Türk lirasına sahip çıkmak amacıyla çeşitli kampanyalar başlattı.

Giresun'un Görele ilçesinde restoran işleten Haşim Gökhan Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından etkilenerek kampanya başlattığını, 500 dolar bozdurduğuna dair makbuz getirenlerden pide ücreti almayacağını söyledi.

Türk lirasının değer kazanmasının sağlanması gerektiğini ifade eden Öner, "Tüm Göreleli esnafın bu kampanyaya sahip çıkmasını bekliyorum. Bunda hiçbir siyasi görüş, anlayış aranmamaktadır. Türkiye'de yaşıyorsak, Türk lirasını kullanıp, Türk lirasını çalıştırmamız gerek." dedi.

Ülkede yaratılmaya çalışılan "para terörünün" önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren Öner, "Yabancı paralara rağbet göstermemeliyiz. Türk parasına acil dönüş yapılmalıdır. Bu ülkenin çatısı altında yaşayan herkesin paramıza sahip çıkmasını bekliyorum." diye konuştu.

Yağlıdere ilçesinde çay ocağı işleten Adnan Özdemir ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlattığı, 500 dolar bozdurup makbuz gösterenden çay ücreti almadığı kampanyaya vatandaşların destek verdiğini anlattı.

Bir vatandaşın bozdurduğu bin 500 doların dekontunu getirip kendisinden çay istediğini belirten Özdemir, "Ben de büyük bir bardakta çay verdim. Günlük içtiği çaylardan da ücret almadım. Her kim bu uygulamayı yapıp makbuzlarını getirirse uygulamadan yararlanacak." dedi.

Özdemir, ülke için üzerlerine düşeni yapmaya her zaman hazır olduklarını vurguladı.

Vatandaşlardan Mehmet Karagöz ise Erdoğan'ın çağrısıyla 22 bin doları bozdurduğunu ve ev aldığını kaydederek, "Dekontu ilçede kampanya başlatan esnaf arkadaşa gösterdim. Esnaf kardeşimizin bu uygulamaya ekmek teknesinde katkı vermesi ayrı bir güzellik. Kampanyaya katkım olduysa ne mutlu bizlere. Ülkemizi seviyoruz. Cumhurbaşkanımıza bu uygulamayı başlattığı için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Artvin

Artvin'de lokanta işleten Yasin Yılmaz, Türk lirasına sahip çıkmak amacıyla "300 dolarını bozdurup fişini getirene 1 öğün yemek bedava" kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kampanyanın ilgi görmeye başladığını anlatan Yılmaz, dolar bozduran 10 vatandaşa, üç tabaktan oluşan yemek ikram ettiklerini dile getirdi.

Yaklaşık 20 yıldır esnaflık yaptığına işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çeşitli meslek dallarında esnaflık yaparak ailemin geçimini sağlamaya çalıştım. Maalesef 2001'de yaşanan krizden dolayı iflas ettim. Dolar üzerinden borcum vardı. Dolar yükselince bir anda iflas ettim. Ekonomik olarak çok zor günler geçirdim. Allah'a şükürler olsun, bugünlerde zor da olsa evimize ekmek götürebiliyoruz. Allah devletimizden ve hükümetimizden razı olsun. Türk liramıza sahip çıkmak için gayret göstereceğiz. Tüm vatandaşlarımızı ve esnafımızı dolar bozdurmaya davet ediyorum."

Kuaför ve güzellik salonu sahibi Özlem Sarayoğlu ise Türk ekonomisini canlandırmak için kampanya düzenlediğini, dolarını bozdurup dekontunu gösterene saç kesiminin bedava olduğunu belirtti.

Rize

Rize'nin Pazar ilçesinde lokanta işletmecisi Yahya Terzi, Türk lirasının değerlenmesi için dolar ve avroyu bozdurup fişini getirenlere ücretsiz yemek kampanyası başlattığını ifade etti.

"Cumhurbaşkanımızın 'Dolarlarınızı bozdurun' diye bir çağrısı olmuştu. Dolarlarını, avrolarını bozduran tüm vatandaşlarımız makbuzlarıyla geldiği zaman lokantamızda ücretsiz yemek yiyebilir." diyen Terzi, ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla başlattıkları kampanyaya vatandaşlardan da destek geldiğini anlattı.

Terzi, kampanya kapsamında 100 dolar bozdurana ücretsiz çorba ikram ettiklerini söyledi. Bozdurulan dolar miktarına göre ikramın da arttığını bildiren Terzi, 10 bin dolar bozdurana 15 gün ücretsiz yemek vereceklerini kaydetti.

Karadeniz\'de Esnaf Türk Lirasına Sahip Çıkıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karadeniz'de Esnaf Türk Lirasına Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement