Karadeniz'de İlk Ameliyat - Son Dakika
Güncel

Karadeniz'de İlk Ameliyat

Karadeniz\'de İlk Ameliyat

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'nde Karadeniz'de ilk defa kapalı yöntemle mide ameliyatı yapıldı.

06.01.2013 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'nde Karadeniz'de ilk defa kapalı yöntemle mide ameliyatı yapıldı.

Uzun süreden beri mide rahatsızlığı çeken ve tedavi olmak için değişik yöntemler uygulayan 78 yaşındaki Nadire Genç, son alarak Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Opr. Dr. Muzaffer Al ve Opr. Dr. Kerim Güzel'e başvurdu. Hastanede gerçekleşen kapalı yöntemle (Laporoskopik) mide ameliyatı ile Genç, sağlığına kavuştu.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Karadeniz'de yine bir ilki başardı. 78 yaşındaki Nadire Genç isimli bayanın yıllardır çektiği şikayetleri yapılan operasyon ile sona erdi.

Genel Cerrahi Uzmanları Opr. Dr. Muzaffer Al ve Opr. Dr. Kerim Güzel, Karadeniz'de ilk defa kapalı yöntem mide ameliyatını başarıyla uyguladı ve hasta birkaç gün içinde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Hastanın durumu ve yapılan operasyon hakkında bilgi veren Opr. Dr. Muzaffer Al ve Opr. Dr. Kerim Güzel, "İki yıldır kadın ağrısı özellikle yemek yedikten sonra, bulantı, kusma şikayetleri olan hasta kliniğimize baş vurdu. Yapılan tetkikler neticesinde mide endoskopisinde mide çıkışında on iki bağırsak girişinde darlık ve divertkul mevcuttu. Darlık olduğu içinde gıdalar midede birikiyor kusmalara, ağız kokusuna ve kilo kaybına yol açıyordu. Bu duruma yol açan neden ise daha önce var olup da iyileşen ülserler, ülserler iyileşme esnasında bazen çevre dokulara da debde dokusu bırakarak darlıklara neden olabiliyor. Hastamız bu şikayetlerle iki yıldır çeşitli tedaviler almış ancak bize başvurduğunda şikayetleri dayanılmaz olmuştu. Hastaya ameliyat önerdik ve bu ameliyatı kapalı yöntemle yaptık. Laporoskopik yöntemle midenin sinirleri kesildi ve mide ile ince bağırsak arasında yeni bir yol açılarak hastamız sağlığına kavuşturuldu. Önceden bu ameliyatlar açık yöntemle yapılırdı. Biz bu ameliyatı kapalı olarak yaptık. Hem hastada yara yeri sadece beş adet bir santimlik delikte yapılarak yaza izi azaltıldı hem de yara yeri az olduğu için ağrı çok az oldu. Hastamızın hastanede kalış süresi de buna bağlı olarak azaldı" dedi.

Bu tür şikayetleri olanlara seslenen Opr. Dr. Muzaffer Al ve Opr. Dr. Kerim Güzel, gelişigüzel doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmayın ve mutlaka bir uzman doktora görünmeleri konusunda da vatandaşları uyardı.

Uzun süreden bu yana çektiği rahatsızlıktan kurtulduğuna sevinen Nadire Genç ise, "Çok kısa sürede ayağa kalktım ve eski sağlığıma kavuştum. Doktorlara çok teşekkür ederim" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karadeniz'de İlk Ameliyat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement