Karadeniz Derneklerinden, Beşiktaş Belediye Başkan Aday Adayı Kondakçı'ya Destek - Son Dakika
Politika

Karadeniz Derneklerinden, Beşiktaş Belediye Başkan Aday Adayı Kondakçı'ya Destek

Karadeniz Derneklerinden, Beşiktaş Belediye Başkan Aday Adayı Kondakçı\'ya Destek

İstanbul'da 500'den fazla Karadenizli derneği bünyesinde bulunduran 7 federasyon, 3 dernek, bir platformdan oluşan toplam 11 üst kuruluş yöneticisi, Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiği açık mektupta, Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı için Lokman...

21.11.2013 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 500'den fazla Karadenizli derneği bünyesinde bulunduran 7 federasyon, 3 dernek, bir platformdan oluşan toplam 11 üst kuruluş yöneticisi, Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiği açık mektupta, Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı için Lokman Kondakçı'ya ve CHP'ye tam destek verdi.

Bir süre önce Lokman Kondakçı'ya, 'aday adayı ol' çağrısı yapan Karadeniz Dernekleri, bu isteklerini görüştükleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletmişti. Geçen hafta SAYSİYAD Başkanı Sezgin Gümüş'ün imzasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna gönderilen açık mektupta da, "Partinizin Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı için Samsunlu Yönetici, Sanayici ve İş adamları Derneğinin (SAYSİYAD) önerdiği Sayın Lokman Kondakçı'ya desteğimizi kamuoyu önünde teyit ediyoruz" denildi.

Kondakçı'ya tam destek veren Sivil toplum kuruluşu Karadeniz Dernekleri üst kuruluşlarının yöneticileri şunlar:

"Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Başkanı Kaya Aşçı, Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) Başkanı Sabri Çelebi, Trabzon Dernekler Federasyonu (TDF) Başkan Yardımcısı Faik Hacıbektaşoğlu, Giresun Sanayici ve İşadamları Platformu (GİSİAP) Başkanı Burak Akburak, Samsun Anadolu Dernekler Federasyonu (SAMFED) Başkanı Erkan Zorlu, Karabük Dernekler Federasyonu (KARDERFED) ve Tüm Bürokrat ve Sanayici İşadamları Derneği (TÜMBİAD) Başkanı Cevdet Akay, Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Başkanı Şükrü Şahin, Samsun Çarşamba Dernekleri Birliği (ÇADEB) Başkanı Hayati Sözen, Ankara Samsun Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri (ASDEF) Emrullah Dal".

Lokman Kondakçı, 1981-85 yılları arasında İstanbul İhracatçı Birlikleri dönem başkanlığı ve Fındık İhracatçıları Birliği Başkanlığı yaptı. 1985 yılında Varlık Film şirketini kurdu. Varlık Filmin yazı kurulunda Atilla İlhan, Refik Erduran, Tuncer Cücenoğlu, Necdet Sevinç, Kandemir Konduk, Mustafa Necati Sepetçioğlu gibi isimler görev yaptı. Yusu Kurçenli, Sinan Çetin, Engin Ayça, Bilge Olgaç, Ömer Uğur, Korhan Yurtsever gibi tanınmış yönetmenlerle 100'e filme imza attı. Sabahattin Ali'nin Gramafon Avrat'ı, Çetin Altan'ın Bir Avuç gökyüzü, Oktay Akbal'ın Yeryüzü Korkusu filmleri başta olmak üzere bir çok romanı yapımcı sıfatıyla beyaz perdeye aktardı.

Siyasete 1986 yılında siyasi yasakların kalkması döneminde Süleyman Demirel'in DYP'sinde devam etti. 1996-97 yılında Samsun İl Başkanı oldu. MYK üyesi ve genel başkan başdanışmanlığı görevini yürürttü. DYP-ANAP'ın DP çatısı altında birleşmesinde aktif görev aldı. 2000'li yıllarda mesaisinin büyük bölümünü fındık üreticisinin haklarının aranmasına harcadı. Deniz Baykal ve CHP ile yolları da bu mücadelede kesişti. Fındık mitinglerini organize etti. 30 yıl siyaset yaptığı merkez sağ partilerinde aday adayı bile olmayan Kondakçı, Kılıçdaroğlu'nun çağrsından bir ay önce Karadenizli 7 federasyon 3 dernek, bir platformun Kemal Kılıçdaroğu ile görüştükten sonra yaptığı çağrıya uyarak uzun yılardır oturduğu Beşiktaş'a Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Karadeniz Derneklerinden, Beşiktaş Belediye Başkan Aday Adayı Kondakçı'ya Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement