Karadeniz'in İlk 'Trafik Eğitim Parkı' Açıldı - Son Dakika
Güncel

Karadeniz'in İlk 'Trafik Eğitim Parkı' Açıldı

Karadeniz\'in İlk \'Trafik Eğitim Parkı\' Açıldı

Karadeniz'in ilk "Trafik Eğitim Parkı" İlkadım Belediyesi tarafından Samsun'da açıldı.

23.04.2013 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz'in ilk "Trafik Eğitim Parkı" İlkadım Belediyesi tarafından Samsun'da açıldı.

İlkadım ilçesi, Derebahçe Mahallesi'nde açılan Trafik Eğitim Parkı'nın açılışına CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, İl Genel Meclis Üyeleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Ülkemizde trafik kazalarında hem maddi hem de insan kayıplarımız bazı ülkelerin savaşlarında bile yok. Ülkemiz trafik kazalarında çok ciddi kayıplar veriyor. Bunun da eğitim eksikliğinden kaynaklandığını, küçük yaşlarda bu eğitimler verildiği takdirde bu kaza oranlarının daha aşağıya düşeceğine inanıyorum. Çünkü en önemli yatırım insana olan yatırımdır. Eğer insanlarımızı küçük yaşta eğitirsek, onlar trafiğe çıkarken doğru hareket etme becerisini gösterirler ve daha az kayıplarımız olur. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Emniyet Müdürlüğümüz ve belediyemizin işbirliği ile burada okullarımıza yönelikte eğitim faaliyetlerimiz bulunacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora ve Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Trafik Eğitim Parkı'nın açılış kurdelesini kestiler.

Açılış sonrasında çocuklar akülü araçlarla eğitim parkında gezdiler. Gezi esnasında minikler trafik kurallarına uymaya çalıştılar.

Yaklaşık 500 bin TL'ye mal olan ve 4 bin 766 metrekarelik bir alan üzerine kurulu Trafik Eğitim Parkı'nda eğitim sınıflarında teorik bilgiyi alan minikler daha sonra akülü araçlarla pratik bilgilerini geliştirecekler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karadeniz'in İlk 'Trafik Eğitim Parkı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement