Karadeniz Ruhu! - Son Dakika
Spor

Karadeniz Ruhu!

Karadeniz Ruhu!

Sivasspor galibiyetiyle morallenen Trabzonspor’da Ünal Karaman’ın en önemli kozları genç yetenekler; Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür oldu. Altyapıdan yetişen iki yıldız takımın kalbi olarak öne çıktı.

19.08.2018 05:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CELAL UMUT EREN

Süper Lig'de ikinci haftada evinde Sivasspor'u 3-1 yenerek moral bulan Trabzonspor'da yüzler gülüyor. Bordo-mavililerin taraftarı önünde bulduğu galibiyetle yakaladığı ivmede iki isim ön plana çıktı.

Trabzonspor'un altyapısından yetişen ve A takıma ismini yazdıran; Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür adeta takımın kalbi olarak görülüyor.

Teknik direktör Ünal Karaman, kısıtlı imkanlar dahilinde yapılan transferler ve kurulan takımla beraber iki genci özel bir yere koymayı istiyor.

Takımın orta sahasında oyunu yönlendirecek isimlerin Yusuf ile Abdülkadir olması düşünülüyor. Hem şehirde çok sevilmeleri hem altyapıdan çıkmaları hem de son 2 sezondur yakaladıkları çıkışla iki gencin başarısı Karaman'ın güvencesi oluyor. Son mücadelede de iki yıldızın aldıkları sorumlulukla fark yaratmaları beğeni topladı.

Öte yandan, orta saha düzeninde de Yusuf ile Abdülkadir özel bir göreve sahip olacak. Buna göre takımın oyun kurması, takımı yönlendirmeleri, pas düzenini sağlamaları taktiksel görevlerinden.

Bununla beraber şehri ve taraftarları bilmeleri de iki yıldızı öne çıkıyor. Aidiyet duygusuyla oynayan Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür'ün başarılı olacağını düşünen Ünal Karaman, ilk 11'in kilit isimleri olarak genç öğrencilerini belirlemiş durumda.

Stoperlere tam not

Sivasspor'a karşı 3 gollü bir galibiyet alan Trabzonspor'da yeni transferler dikkat çekti. Savunma ikilisini oluşturan Zargo Toure ile Majid Hosseini, başarılı bir görüntü sergiledi.

OPTA'da yer alan analizde, 90 dakika boyunca öne çıkan isimlerden Hosseini, 39 kez topla buluşup pas isabetinde yüzde 91'e kadar çıktı.

3 başarılı ikili mücadele yapan bordo-mavili yıldız, 2 kez top uzaklaştırma yaptı, yüzde 100'lük top kapma oranını buldu.

Zargo Toure de uzaklaştırma sayısında 5'e ulaşırken bu alanda sahanın en iyisi oldu.

Rotasyon sıkıntısı

Sezona zirve hedefiyle başlayan Trabzonspor'da gözler kadroya çevrildi. Sezon boyunca takımı taşıyacak bir rotasyon arayan bordo-mavililerde kısıtlı kadro sayısı dikkat çekiyor.

İlk 11'de sorun yaşamayan Ünal Karaman yedek kulübesinde istediği hamlelerde zorlanıyor. Sezon genelinde şu anda 15-16 oyuncu ortalamasına ulaşılması beklenirken bu durumu transferlerle çözme durumu amaçlanacak.

Burak'a ofsayt şoku

Trabzonspor'da Sivasspor maçı sonrası ilginç bir istatistik göze çarptı. Karşılaşmada son 19 dakikada forma giyen Burak Yılmaz, adeta ofsayt rekoruna koştu. Bordo-mavili futbolcu 4 kez ofsayta düştü. Böylece Burak Yılmaz, 2018-19 sezonunda Süper Lig'de en fazla ofsayta düşen oyuncu oldu.

1: Sivasspor karşısında 90 dakika forma giyen Abdülkadir Ömür rakip kaleye 1 şut gönderdi. Maçın 53. dakikasında yerini Kucka'ya bırakan Yusuf Yazıcı ise 3 kez kaleyi yokladı.

Kaynak: Skorer

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement