Karadenizliler Almanya'da Yayla Şenliğinde Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Karadenizliler Almanya'da Yayla Şenliğinde Buluşuyor

Karadenizliler Almanya\'da Yayla Şenliğinde Buluşuyor

Dha DIŞ HABER ? Karadenizliler Almanya'da yayla şenliğinde buluşuyor Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde yaşayan Karadenizliler, Duisburg şehrinde cuma günü başlayacak olan yayla şenliğinde buluşmaya hazırlanıyor Bölgede faaliyet gösteren yöre dernekleri Duisburg Trabzon Şalpazarılılar Derneği, Krefeld Karadenizliler Derneği, Yurt Dışı Giresunlular Derneği bir araya gelerek, 12-13-14 Haziran 2015 tarihleri arası dev bir yayla şenliği düzenliyor.

09.06.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER ? Karadenizliler Almanya'da yayla şenliğinde buluşuyor

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde yaşayan Karadenizliler, Duisburg şehrinde cuma günü başlayacak olan yayla şenliğinde buluşmaya hazırlanıyor

Bölgede faaliyet gösteren yöre dernekleri Duisburg Trabzon Şalpazarılılar Derneği, Krefeld Karadenizliler Derneği, Yurt Dışı Giresunlular Derneği bir araya gelerek, 12-13-14 Haziran 2015 tarihleri arası dev bir yayla şenliği düzenliyor. Duisburg'un Hochfeld semtinde bulunan Rheinpark'ta cuma günü başlayacak yayla şenliğine, bölgede yaşayan Karadenizlilerin akın etmesi bekleniyor.

TANITIM TOPLANTISINI KEMENÇE EŞLİĞİNDE YAPTILAR

Şenliğin yapılacağı alan olan Rheinpark'ta bir toplantı yapan Duisburg Trabzon Şalpazarılılar Derneği Başkanı Murat Bektaş, Yurt Dışı Giresunlular Derneği Başkanı Barış Gül ve Krefeld Karadenizliler Derneği Başkanı Temel Bahadır, nasıl bir şenlik hazırlamaya çalıştıklarını basına anlattılar.

Oldukça geniş bir alana kurulacak dev çadırlarda, Karadeniz yöresinden yemekler satışa sunulacak. Üç gün boyunca katılımı beklenen binlerce Karadenizlilerden isteyenlerin çadır kurarak, şenlik alanında konaklama imkanı da bulabileceği belirtildi. Toplantıda Yurt Dışı Giresunlular Derneği Başkanı Barış Gül, 'Geleneksel hale getirdiğimiz yayla şenliğimiz için, yoğun şekilde hazırlanıyoruz. Yaz tatili öncesi Almanya'da son yayla şenliği olacağı için yoğun katılım bekliyoruz ve hazırlıklarımızı da buna göre yapıyoruz' dedi.

Duisburg Trabzon Şalpazarılılar Derneği Başkanı Murat Bektaş ise, 'Karadeniz sevdalıları şenliğimizde, Karadeniz kültürüne ait her türlü aktiviteyi bulabilecekler. Bölgede yaşayan Karadenizli hemşerilerimizi, rengarenk yöresel kıyafetlerini giyerek gelmelerini bekliyoruz. 35-40 kişilik bir ekiple şenliğin en güzel şekilde geçebilmesi için çalışıyoruz, Karadeniz'in sesini buradan tüm dünyaya duyurmak istiyoruz' dedi. Toplantıda konuşmaların ardından dernek yöneticileri, üç kemençe eşliğinde horon tepmeyi de ihmal etmedi.

YÖRE SANATÇILARI SAHNE ALACAK

Yayla şenliğinde, Yılmaz Turan, Sebahattin Yanık, Cengiz Topal, İsmail Cumhur, Erdoğan Erol, Özkan Pekin gibi çok sayıda yöre sanatçısı ve beş kemençecinin de sahne alması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karadenizliler Almanya'da Yayla Şenliğinde Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement