Karagandı Senfoni Orkestrası'ndan Muhteşem Konser - Son Dakika
Güncel

Karagandı Senfoni Orkestrası'ndan Muhteşem Konser

Karagandı Senfoni Orkestrası\'ndan Muhteşem Konser

Türkiye'ye ilk kez gelen Kazakistan'ın Karagandı Senfoni Orkestrası, Bursa'da muhteşem bir konsere imzasını attı.

28.01.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri Konseri', dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini Bursa'dan dünyaya duyurdu.

Kazakistan'dan Türkiye'ye ilk kez gelen Karagandı Senfoni Orkestrası'nın 'Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri Konseri', Bursa'da muhteşem bir geceye imzasını attı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda gerçekleştirilen konser, Bursa'da sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Türk dünyası çağdaş klasik müzik eserlerini dünyanın farklı noktalarında dinleyicilerle buluşturan Karagandı Senfoni Orkestrası, Kırgızistan, Kazakistan ve Rusya'da gerçekleştirdiği başarılı konserlerin ardından unutulmaz bir repertuarla Türkiye'de sanatseverlerle buluştu.

TÜRKSOY üyesi ülkeler Besteciler Birliği ve TÜRKSOY işbirliğinde hayata geçirilen konser, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bursa'ya taşındı. 70 kişiden oluşan ekip, Bursalı sanatseverleri tadına doyulmaz bir müzik yolculuğuna çıkardı.

Yüzyılın en ünlü Türk bestecilerinden T. Kajgaliyev, E. Rahmadiyev, M. Taciyev, K. Kara – Karayev, F. Amirov, M. Begaliyev, Turgay Erdener, R. Nepesov ve Ulvi Cemal Erkin'in muhteşem eserlerinden oluşan klasik müzik ziyafetinin şefliğini de Kazakistanlı şef Peter Gribanov yaptı. Azerbaycanlı ünlü opera sanatçısı Nigar Cabiyeva, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin güçlü sesi Selva Erdener ile Ankara Devlet Opera ve Balesi'nden sanatçılar da konserde konuk sanatçı olarak sahneye çıktı. Konserin konuk sanatçılarından Demet Gürhan ve Ahmet Baran da muhteşem eserleri seslendirdi. Türk dünyasının klasik müzik efsanelerini bir araya getiren 'Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri' konserinde, dinleyiciler, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan (RF) ve Tataristan'ın ünlü bestecilerinin eserlerini dinleme fırsatı buldu.

Sanat ve dostluk köprüsü

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de muhteşem konseri keyifle izledi. Bursa'da her zaman sanata ve sanatçılara değer verildiğini belirten Başkan Altepe, "Bu konserle, Bursalılara güzel bir dostluk gecesi, sanat gecesi yaşatmış olduk. Türkiye ile Türki Cumhuriyetler arasında köprüler kurmak konusunda bizlere destek veren TÜRKSOY´a teşekkür ediyorum. Bursa, kültür ve medeniyetlerin yatağı olan merkezdir. Tüm kültürlerden ve coğrafyalardan insanların yaşadığı bir şehirdir. Bizler bu dostlukları daha fazla artırmak için çaba gösteriyoruz. Bu bölgelerle Türkiye arasında köprü olma görevi Bursa´ya verildi. TÜRKSOY ile birlikte bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah artırarak devam ettireceğiz. Bursa olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da konserin keyifli geçtiğini belirterek, "Bursalılarla birlikte olmaktan mutluluk duyduk. Bursa, mükemmel bir şehir. Kültürel zenginliğe sahip. Bursa´nın sanatseverleri de harika. Bizlere destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür ediyoruz. Türkiye´deki son konserimizi Bursa´da verdik. Güzel anılarla ülkemize döneceğiz. Bursa bizim çok sevdiğimiz bir şehir oldu" dedi.

Sanatseverler, muhteşem konsere imza atan sanatçıları ayakta alkışladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karagandı Senfoni Orkestrası'ndan Muhteşem Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement