Karagöz Müzikali Açıkhava'da Sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Karagöz Müzikali Açıkhava'da Sahnelendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Müzikalden görüntüler Başta Karagöz ve Hacivat olmak üzere gölge oyununun tüm karakterlerinin canlandırıldığı Karagöz Müzikali, sanatseverlerle buluştu.

11.06.2016 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Müzikalden görüntüler Başta Karagöz ve Hacivat olmak üzere gölge oyununun tüm karakterlerinin canlandırıldığı Karagöz Müzikali, sanatseverlerle buluştu.

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sergilenen oyunu yazan ve yöneten Murat Karahüseyinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karagöz'ün gölge tiyatrosu olarak bilindiğini ve şimdiye kadar gölgenin taklidi olarak sahnelendiğini söyledi.

Karahüseyinoğlu, Karagöz'ün bugüne dek küçük sahnelerde oynandığını kaydederek, "İlk defa modern bir tiyatronun gerektirdiği gibi, kendi içinde öyküsü olan bir Karagöz metni. Sahnede tüm karakterler canlı ve taklit yok. Yani Karagöz'ün sesini ya da tavrını taklit etmek gibi bir şey yok." dedi.

Müzikalin,"Bu karakterler bir mahallede olsa ne yaparlardı" düşüncesi üzerine kurgulandığını aktaran Karahüseyinoğlu, şunları kaydetti:

"Tüm klasik metinlerden kolaj yapılmış bir metin. Kök olarak Hayali Torun Çelebi'nin, Hayali Küçükali'nin metinlerinden yol çıkarak yapılmış bir metin. 'Onları ben yazsaydım veya ben Hayali olsaydım bu metinlerden yeni bir oyun çıkarır mıydım' düşüncesiyle yazdığım bir metin."

Murat Karahüseyinoğlu, müzikalde 15'i oyuncu, yaklaşk 30 kadar kişinin görev yaptığını söyleyerek, çalışmaların 1,5 ay sürdüğünü ifade etti.

Müzikalde 8 oyundan yapılan kolajlardan 4 öykünün sahnelendiğini sözlerine ekleyen Karahüseyinoğlu, "Derdimiz tam metin, oynanabilir bir Karagöz olsun. Çünkü bugüne kadar tam metin Karagöz hiç oynanmadı. Hiç kimse oynamıyor ve oynamadı. Benim ustam Hayali Küçükali'nin torunu Hayali Torun Çelebi. O ölmeden önce metinlerin 8 tanesini ben kaydetmiştim. Karagöz, genelde çocuk tiyatrosu olarak yapılıyordu. Yetişkin tiyatrosu olarak zaten yapılmıyordu. Bu da ona vesile olur inşallah diye düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Müzikalde, Karagöz'ü Nevzat Çankara, Hacivat'ı ise Fikret Terzi oynarken, Elçin Atamgüç, Irmak Örnek, Murat Ozan, Özge Öztürk, Hakan Ali Toker, İsmail Yıldız, Ali İhsan Bozdemir, Oğuz Tunç, Yaşar Karakulak, Arda Alpkıray, Balık Ayhan ve Münir Özkul'un kızı Güner Özkul da rol aldı.

İki perdelik oyun, 2,5 saat sürdü.

Karagöz Müzikali Açıkhava\'da Sahnelendi
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Karagöz Müzikali Açıkhava'da Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement