'Karagöz Öğreniyor' da İsviçre Türkiye Çocuk Şenliği'nde - Son Dakika
Güncel

'Karagöz Öğreniyor' da İsviçre Türkiye Çocuk Şenliği'nde

İsviçre, yarın yapılacak 'İsviçre Türkiye Çocuk Şenliği' ile yepyeni bir şenliğe kavuşacak.

04.05.2019 11:53  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuklar, Zurich Schlieren şehrinde yapılacak şenlikte İbişin Maceraları'ndan Kum Boyama'ya, Müzikli Söyleşiler'den İllüzyon ve Jonglör Gösterisi'ne kadar birbirinden farklı etkinlikte aileleriyle birlikte hem eğlenecek hem de öğrenecekler. Ayrıca, en önemli kültürel değerlerimizden Hacivat ve Karagöz de 'Karagöz Öğreniyor' ile canlı canlı şenlikte yer alacak.

Uzun süredir hazırlıkları süren 'İsviçre Türkiye Çocuk Şenliği'ne sadece saatler kaldı. İsviçre'nin Zurich Schlieren şehrinde yapılacak 'İsviçre Türkiye Çocuk Şenliği/ Schweizerisch Türkisches Kinder Fest' sürprizlerle başlayacak.

Gün boyu eğlence

Organizasyonunu 'İkizler Memo - Can' dizisinde mahalle komiserini, Yabancı Sahne'nin 'Netoçka Nezvanova' oyununda da Rus Subay'ı canlandıran ünlü oyuncu Zafer Altun ile ağabeyi Cem Altun'un üstlendiği şenlikte eğlencenin sınırı yok. Ritim Gösterisi, İllüzyon ve Jonglör Gösterisi, 'Çocuklar Duymasın'ın 'Çaycı Hüseyin'i, çocukların sevgilisi Alpaslan Özmol'un başrolünü oynadığı geleneksel çocuk oyunu 'İbişin Maceraları', Müzikli Söyleşiler ve Pixel Poi Gösterisi'nin yanı sıra çeşitli atölyelerde de çocuklar gün boyu hem eğlenecek hem de öğrenecekler.

Anadolu'nun sıcak hikâyelerini götürüyoruz

Çocuklarımız nerede yaşarsa yaşasın onları kültürümüzün geleceği olarak gördüklerini belirten Zafer Altun, "Bu yüzden onları kültür dünyamızın her yönüyle tanıştırmayı görev biliyoruz. Önceliklerimizden biri de geleneksel değerlerimiz. Bunun bir yanını elbette tiyatromuzun geleneksel tarafı, diğer yanını ise çocuklarımızın dünden bugüne sokakta oynadıkları oyunlar oluşturuyor" dedi. Anadolu topraklarının sıcak hikâyelerini, yüzyıllardır Anadolu'da geleneksel olarak akıp gelen temaşa sanatları ile birleştirip Avrupa'da yaşayan çocuklara götüreceklerini belirten Altun, "Dünyanın en eski gölge oyunlarından biri olan 'Hacivat ve Karagöz' oyunu, 'Karagöz Öğreniyor' ile ete kemiğe bürünüp canlı canlı çocuklarımızın karşısına çıkacak. Çocuklarımıza bu topraklardan kahkaha dolu bir oyun sunacaklar" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Karagöz Öğreniyor' da İsviçre Türkiye Çocuk Şenliği'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement