Karagöz Ustası Veral'a Onur Ödülü - Son Dakika
Kültür Sanat

Karagöz Ustası Veral'a Onur Ödülü

Geleneksel Türk gölge oyunu ustası Suat Veral, Bosna Hersek'te düzenlenen 14. Uluslararası Çocuk Tiyatrosu Festivali'nde onur ödülüne layık görüldü.

13.10.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel Türk gölge oyunu ustası Suat Veral, Bosna Hersek'te düzenlenen 14. Uluslararası Çocuk Tiyatrosu Festivali'nde onur ödülüne layık görüldü.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'nin de desteğiyle Bosna Hersek'in Banja Kula kentindeki Çocuk Kukla Müzesi'nde 3-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen festivale, 10 ülkeden 13 tiyatro topluluğu katıldı. Türkiye, festivalde "özel konuk" olarak yer aldı.

İlk kadın karagöz ustası Merve İlken ile festivale katılan Veral, burada 2 dev gölge oyunu sunarak, çocuklar için 2 atölye çalışması yaptı.

Festival süresince "Ustadan-Çırağa tasvir sergisi" ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergide, Veral'ın yaptığı bir metrelik deri tasvirler ile kendi yetiştirdiği ilk bayan karagöz ustası Merve İlken'in de çalışmaları yer aldı.

"Çocuk Eliyle Karagöz" adlı atölye çalışmasına 7-14 yaş arasındaki çocuklar katıldı. Veral, bu atölye çalışmasında çocuklara Geleneksel Türk gölge oyununu eğlenceli bir dille tanıttı.

İçeriği, yurt dışında rahatlıkla anlaşılabilen, hem geleneksel Türk kültüründen parçalar taşıyan hem de modern bir şov olan "Karagöz Şenlikte" adlı oyun büyük ilgiyle izlendi.

Veral, oyunun ardından izleyicileri perdenin arkasına davet ederek, gösteriyi nasıl gerçekleştirdiğini uygulamalı anlattı.

Festivalin kapanışında Festival Direktörü Predrag Bjelosevic tarafından, geleneksel Türk gölge oyununu yaşattığı ve devam ettirdiği için Suat Veral'a onur ödülü verildi.

Türk gölge oyunu ustası Suat Veral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeğinin karşılığını sevgiye dönüştürerek bu ödülü almış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Onur ödülü, şahsına verilmiş olsa bile Türkiye adına almaktan gurur duyduğunu dile getiren Veral, bu ödülün, gölge sanatına verdiği emeğin yurt dışında da tasdiklendiğinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Karagöz Ustası Veral'a Onur Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement