Karagözüm iki gözüm söyleşisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Karagözüm iki gözüm söyleşisi

Karagözüm iki gözüm söyleşisi

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Yapı Kredi Müzesi'nde açılan "Karagözüm İki Gözüm" sergisi kapsamında internet üzerinden canlı bir etkinlik düzenliyor.

28.09.2020 12:21  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Eylül Salı günü saat:18:00'da düzenlenecek olan etkinlikte 7'den 70'e herkese hitap eden karagöz sergisinin perde arkası ele alınacak.

15 Eylül'de kapılarını açan "Karagözüm İki Gözüm" sergisinde Geleneksel Türk Gölge Tiyatrosu'nun önemli temsilcilerinden Ragıp Tuğtekin'in 1930'lu yıllarda yaptığı ve Yapı Kredi Müzesi Koleksiyonu'nda yer alan orijinal tasvirler ve ustanın etkilendiği sanatçıların yanı sıra günümüz karagöz sanatçılarının işleri bulunuyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık editörlerinden Fisun Yalçınkaya'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan söyleşide, serginin küratörü Cengiz Özek, serginin tasarımını yapan Karşılaşmalar ekibi adına Sevim Sancaktar ve Yapı Kredi Kültür Sanat Sergiler Sorumlusu Elif Erdoğan, sergi fikrinin ortaya çıkışından mekânın tasarlanmasına kadar uzanan sürecianlatacaklar. 29 Eylül Salı günü saat: 18:00'da Yapı Kredi Kültür Sanat'ın YouTube kanalı üzerinden seyredilebilecek olan söyleşide Geleneksel Türk Gölge Tiyatrosu Karagöz'ün yeni bir yorumla izleyiciye sunulduğu serginin hikâyesi, sosyal mesafelenme döneminde fiziki bir sergi tasarlamak kapsamında ele alınacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Karagözüm iki gözüm söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement