Karahıdır Kiraz Şenliği - Son Dakika
Güncel

Karahıdır Kiraz Şenliği

Karahıdır Kiraz Şenliği

Kırklareli Belediye Başkanlığının düzenlemiş olduğu 2.Karahıdır Kiraz Şenliği yapıldı.

15.06.2013 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Belediye Başkanlığının düzenlemiş olduğu 2. Karahıdır Kiraz Şenliği yapıldı.

Kırklareli Karahıdır Mahallesi'nde yapılan şenliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Karahıdır kirazının tüm Türkiye'de tanıtılması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Karahıdır kirazının Kırklareli'nin dışından da talep olduğunu belirten Başkan Çağlayan; "Kirazımız, bizim övgüye değer tarım ürünlerimizdendir. Çiftçilerimizi desteklemek, yetiştirdikleri kaliteli kirazları Kırklarelili vatandaşlarımıza ve İl dışından şenliğe katılan bütün herkese tanıtmak amacı ile 500 kilo kirazı ücretsiz olarak dağıttık. Her zaman olduğu gibi Karahıdır kirazını Türkiye'de en iyi şekilde tanıtmak için çalışmalarımız devam edecektir."dedi. Açılışın ardından Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan folklor grubu oyuncuları gösterilerini sundu. Yapılan açılış konuşmasının ardından şenliğe katılanlara kiraz ikram edildi.

"40 YIL ARADAN SONRA KİRAZ GÜZELİ TEKRARDAN SEÇİLDİ"

Karahıdır Kiraz Şenliklerinde 40 yıl önce düzenlenen "Kiraz Güzeli" yarışması bu yıl tekrardan düzenlendi. İlk olarak podyumda günlük kıyafetleri sergileyen 10 yarışmacı, daha sonra ise abiye kıyafetler ile podyumda yürüdüler. Jüri üyelerinin verdiği puanların sonucunda sempati güzeli 7 numaralı yarışmacı Gamze Yılmaz oldu. Şeyda Nur Erçin 1., Buse Erbap 2., Neslihan Bazoğlu 3. seçildi.

Yarışma sonunda taçlarını Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, Belediye Meclis üyeleri ve Karahıdır Mahalle Muhtarı Metin Duygun taktı. Başkan Çağlayan, düzenlenen yarışmaya katılan kızlara teşekkür ederken, ödüllerini ve plaketlerini takdim etti.

Yapılan yarışmanın ardından Fevzi Kurtuluş ve Suzan Kardeş sahne alarak şenlik son buldu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karahıdır Kiraz Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement