Karahüyük Grup Yolu'nda Çalışmalar Başladı - Son Dakika
Yerel

Karahüyük Grup Yolu'nda Çalışmalar Başladı

Karahüyük Grup Yolu\'nda Çalışmalar Başladı

Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılında yapılan en yüksek bedelli yatırımı olan, Hasankendi-Karahüyük Grup Köy Yolu'nun yeni baştan yapımına başlandı.

03.08.2013 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılında yapılan en yüksek bedelli yatırımı olan, Hasankendi- Karahüyük Grup Köy Yolu'nun yeni baştan yapımına başlandı. AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri yolda incelemelerde bulunarak, ihaleyi kazanan Bölükbaşı Taşımacılık firması yöneticisinden bilgi aldılar.

13 kilometre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde olan Hasankendi-Karahüyük Grup Köy Yolunun birinci kat asfalt çalışmaları nedeniyle, Güvercinlik Köyü civarında başlatılan figüre çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Kahramanmaraş İl Genel Meclis Üyeleri Sırrı Demir, Hüseyin Tanrıverdi ve Ali Demir, müteahhit Mazhar Alagöz ile birlikte çalışmaları yerinde incelediler.

Burada bir açıklama yapan Bölükbaşı Taşımacılık firması sahibi Mazhar Alagöz, yolun en iyi şekilde yapılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün Karahüyük Grup Köy Yolunun 130 bin metrekare olan asfalt yapım işini başlatmış bulunuyoruz. İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte figüre ölçümünü yaptık. Yolu çok kaliteli olarak yapmak için elimizden geleni yapacağız. Bu yolun yapımında emeği geçen AK Parti Grup Başkanvekilimiz sayın Mahir Ünal, sayın Valimiz Şükrü Kocatepe, İl genel Meclis Üyelerine ve çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yolun sorunsuz bir şekilde yapacağız ve hiçbir dedikoduya meydan vermeyeceğiz. Yolun ilerleyen merhalelerinde de yine İl genel Meclisi Üyeleri ile basın mensubu arkadaşlarımızı çağırarak, yaptığımız çalışmaları kamuoyuna göstereceğiz."

Yol çalışmaları ve yatırım hakkında bilgi veren İl genel Meclis Üyesi Hüseyin Tanrıverdi ise, "Daha önce bu grup yolu 6 metre iken biz bunu 12 metreye çıkardık. 10 metrelik kısmı asfalt olarak yapıldı ve alt yapısı sağlam olmadığından dolayı yolda bozulmalar meydana geldi. Yol ovadaki 6 bin nüfusa hizmet verdiği için AK Parti Grup Başkanvekilimiz sayın Mahir Ünal, buraya Özel İdarenin iş makinelerini gönderdi ve bozulan kısımların temeli daha sağlam olarak yapıldı. 2012 yılında buranın asfaltı için bizim elimizde 450 bin TL'lik bir kaynağımız var idi. Bu paranın yetmeyeceği anlaşılınca Elbistan Kaymakamımız sayın Metin Maytalman buraya 500 bin TL'lik bir kaynak aktardı. O da yetmeyince Mahir beye durumu izah ettik ve 10 kilometrelik yolu 13 kilometreye çıkardık ve biraz daha kaynak talep ettik. Herkes buraya eğildi ve 1 milyon 230 bin TL+KDV ile bu yol ihale edildi. İhaleyi ise Bölükbaşı Taşımacılık firması kazandı. Biz şimdi Bölükbaşı Taşımacılık firmasından burada çok güzel bir iş çıkarmalarını ve ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını istiyoruz" dedi.

İl Özel İdaresi Kontrol Mühendisi ile birlikte figüre çalışmalarını denetleyen ve ölçüm yapan İl Genel Meclis Üyeleri, yol çalışmalarını sık sık kontrol edeceklerini sözlerine eklediler. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karahüyük Grup Yolu'nda Çalışmalar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement