Karakeçili Yörüklerinden Arka Sokaklar Dizisine Tepki - Son Dakika
Yerel

Karakeçili Yörüklerinden Arka Sokaklar Dizisine Tepki

Bilecik’in Bahçecik köyünde ikamet eden Karakeçili Yörükleri, ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan Arka Sokaklar isimli diziye tepki gösterdiler.

04.10.2016 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bahçecik köyünde ikamet eden Karakeçili Yörükleri, ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan Arka Sokaklar isimli diziye tepki gösterdiler.

II. Abdülhamit Han tarafından 1882 yılında Beylik Sancağı hediye edilen Bahçecik köyü halkından olan Karakeçili Yörükleri, Arka Sokaklar dizisinde hain bir askeri canlandıran 'Yörük Albay' isimli karaktere tepki geldi. Karakeçili Yörüklerinden olan Bahçecik Köyü Muhtarı Recep Gündüz, dizinin yönetmenine, senaristine ve yapımcısına tepki göstererek, "Kanal D ekranlarında yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde hain bir asker karakterine 'Yörük' adını vererek Türk milletinin özüne saldırmışlardır. Bu şuursuzca davranışı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Karakeçili aşireti, Oğuzların Bozok kolunun Kayı boyuna mensup olan ve 1071'deki Malazgirt Meydan Muharebesi'nin ardından günümüzdeki Türkiye topraklarına yerleşti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karakeçili Yörüklerinden Arka Sokaklar Dizisine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement