Karaköprü'de Kömür Dağıtımı - Son Dakika
Güncel

Karaköprü'de Kömür Dağıtımı

Karaköprü\'de Kömür Dağıtımı

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde dar gelirli ailelere yönelik kömür yardımı sürüyor.

27.11.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaköprü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı daha önceden belirlemiş olduğu muhtaç ailelere kömür dağıtımı yaptı.

Önceki yıllarda kömür kuyrukları ve izdihamlarıyla gündeme gelen Urfa'da Karaköprü Kaymakamlığı bu manzaraların önüne geçmek için kömürleri önceden belirlediği muhtaç insanların evlerini teslim etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu, toplamda bin 350 aile belirlediklerini ve bu ailelere kış gelmeden kapı teslimi olarak dağıtılan kömürlerin, herhangi bir kargaşa veya izdihama yol açmasını engellediğini ifade etti.

Kaymakam Kutlu, "Vakıf çalışanlarımızın kömürü bizzat kapılara teslimat yapması, herhangi bir suiistimalin oluşmasını da engellemiştir. Eskiden köy olarak tabir ettiğimiz 86 bağlı mahallemiz (köy) ve 13 ilçe merkez mahallemizde dağıtım yapılmış olup soğuklar başlamadan ailelerimiz kömürlerine kavuştu. Her aileye 750'şer kg olarak dağıtılmış olup toplamda bin 350 aileye dağıtım yapıldı. Karaköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kiralanan kamyonetler muhtaç ailelerin evlerine, köyde oturanlara da yine köylerine kadar ücretsiz olarak taşıma yapıldı" dedi.

Ayrıca açıklamalarda bulunan Kaymakam Kutlu, Karaköprü Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak LC-Wakiki'den vakfa bahşedilen yaklaşık 5 bin parçadan oluşan pantolon, kazak, tişört ve ayakkabıların da fakir ve mağdur olan ailelere dağıtıldığını söyledi. Özellikle çocuklara yönelik olan kıyafetler, her çocuk başına 3 parça olarak dağıtımı yapıldığını belirten Kaymamak Kutlu dağıtımın büyük bir kısmının Kurban Bayramı öncesi yapıldığın, vakfın belirlediği muhtaç aileleri ve çocuklarını sevindirdiklerini dile getirdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Karaköprü'de Kömür Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement