Karaköy'deki kadınlara saldırı davası başladı - Son Dakika
Güncel

Karaköy'deki kadınlara saldırı davası başladı

Karaköy\'deki kadınlara saldırı davası başladı

KARAKÖY'de 19 yaşındaki iki başörtülü kadından birine saldırdığı, ayrıca her ikisine yönelik hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Semahat Y., bugün hakim karşısına çıktı.

26.12.2019 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
KARAKÖY'de  19 yaşındaki iki başörtülü kadından birine saldırdığı, ayrıca her ikisine yönelik hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Semahat Y., bugün hakim karşısına çıktı. Suçlamaları reddeden Semahat Y., "Büyük ihtimalle benzetme var. Başka bir yerdeydim" dedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki  duruşmaya, tutuklu sanık Semahat Y. getirildi. Müştekilerden Feyza Yerlikaya ve Gamze İnce duruşmaya katıldı. Müştekileri çok sayıda avukat da temsil etti.SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİSanık Semahat Y., kimlik sorgusunda, gıda mühendisi olduğunu ve aylık gelirinin 700 TL olduğunu belirtti.  Semahat Y., savunmasında, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Büyük ihtimalle benzetme var. Galatasaray Lisesi yakınlarında, başka bir yerdeydim. Kimseye kin ve düşmanlığım yok. Hümanist bir insanım.  Şifacıyım, gönüllü çalışarak hastalara elimden geldiğince yardım eden biriyim. Sanatçıyım. Tasavvufla ilgileniyorum. Bu yapıda bir insan değilim" dedi. Hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına kabul edip etmediğini sorunca sanık Semahat Y., "47 yaşındayım, ülkemi seviyorum. Hiçbir olaya karışmadım. Sicilim temiz. Hiçbir insanı asağılayacak yapıda değilim. Suçlamalara yönelik yapım çok ters" diyerek kabul ettiğini söyledi."ANİDEN GELİP BAŞIMA VURDU"Müşteki Feyza Yerlikaya, "Şahıs aniden geldi ve başıma vurdu. Başörtüme vurdu ve başım açıldı. Sonrasında hakaret etmeye devam etti. Ağza alınmayacak şekilde İslami değerlerimize olan kinini yüzüme kustu adeta. Sonrasında yine başıma vurmaya çalıştı. Eli boşa geldi, tokat vurdu. Kendi dinime yönelik, takmış olduğum başörtüme saygısızlık yapmasından dolayı şikayetçi ve davacıyım" diye konuştu."ŞİKAYETÇİYİM"Müşteki Gamze İnce de  "Bir anda Feyza'nın saçını açtı, hakaretlerde bulundu. Ben de şikayetçiyim" dedi. "BENİM OLDUĞUMDAN EMİN MİSİNİZ" DİYE SORDUDuruşmada bulunan müştekilere olay günü kendilerine saldıran kişinin duruşma salonunda bulunan sanık olup olmadığının sorulması üzerine, müştekiler salondaki sanığın olduğunu söylediler. Sanık Semahat Y, ise "Emin misiniz benim olduğumdan?" diye sorması üzerine müştekiler, "Evet. Kamera görüntülerindeki kıyafetle, karakola geldiğiniz kıyafetler bile aynıydı" dediler.

Müşteki avukatlarından Mustafa Doğan İnal, "Yaptıklarından pişman olmadığı açık. Çok alçak bir şekilde müştekinin başörtüsü açılmıştır. Daha nasıl kamu güvenliğini tehlikeye sokacaktır" dedi. Başka bir müşteki avukatı da "Başörtülü kadınlara yönelik son zamanlarda artan saldırılar olmuştur. Sanık, emniyette 5 şahıs arasından teşhis edilmiştir" diyerek sanığın cezalandırılmasını talep etti. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları da kadın derneği olduklarını belirterek  duruşmaya katılma talebinde bulundu.SANIĞIN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİKADEM'in katılma talebini reddeden mahkeme, davanın Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bildirilmesine karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma 23 Ocak'a ertelendi.İDDİANAME İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Karaköy'de yürümekte olan müştekilerden Feyza Yerlikaya'ya sol omuz kısmına vurduğu, arkadaşı Gamze İnce'ye de küfür ve hakarette bulunduğu iddiasıyla sanık Semahat Y., hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "Hakaret", "Tehdit" ve "Kasten yaralama" suçlarından 4 yıl 8 aydan 12 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.BASIN AÇIKLAMASI YAPTILARDuruşma sonrasında müştekiler Feyza Yerlikaya ve Gamze İnce, avukatlarıyla birlikte adliye önündeki meydanda basın mensuplarına açıklama yaptı. Avukat Mustafa Doğan İnal, "Son zamanlarda Türkiye'de senkronize şekilde insanların inançlarından dolayı yapılan saldırılar, her geçen gün artmakta ve belli bir periyotta da bunun yoğunlaştığını görmekteyiz. Biz bunu 28 Şubat süreciyle sınırlandırıp daha sonraki dönemlerde insanların özgürlüklere daha samimi yaklaştığıyla ilgili kamuoyunda konuşmalar duyduk ama bunların böyle olmadığını görüyoruz. Hala inancından dolayı saldırıya maruz kalan arkadaşlarımız var. Hukukçular olarak her koşulda bu saldırıların karşısında durmaya, hukuk çerçevesinde elimizden gelen her şeyi yapmaya bu kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz" dedi. Avukat İnal, mahkemenin sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vermesinin de mutluluk verici olduğunu belirtti."BİR DAHA YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ"

Feyza Yerlikaya, "Bu olay bizzat başı örtme olduğundan dolayı bu tepkiyi verdik. Şikayetçi olduk, Allah bir daha böyle bir olayı yaşatmasın" dedi. Gamze İnce ise "Bu başörtüsüne bir saldırıydı, kınıyoruz. Bir daha yaşanmasını istemiyoruz" diye konuştu.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaköy'deki kadınlara saldırı davası başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman Üniversitesi'nde 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak Konulu Konferans Düzenlendi
    17:30 Adıyaman Üniversitesi'nde 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak Konulu Konferans Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Demirel'in konuşmacı olarak katıldığı '21. Yüzyılda Öğretmen Olmak' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, akademik ve idari çalışanlar ile Adıyaman'da görev yapan öğretmenler katıldı. Konferansta Prof. Dr. Özcan Demirel, 21. yüzyılda öğretmen yetiştirmek için eğitim fakültelerinin önemine değindi ve öğretmenlerin sahip olması gereken özellikleri paylaştı.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü
    17:30 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve Gürcistan arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik üçlü iş birliği hakkında konuşuldu.

  • Samsun'da tankerden akaryakıt çalan 2 kişi suçüstü yakalandı
    17:29 Samsun'da tankerden akaryakıt çalan 2 kişi suçüstü yakalandı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Gazi Mahallesi Ayvacık yolunda bir tankerden akaryakıt çalan R.Ö. ve İ.Ö. suçüstü yakalandı. Zanlılar, gözaltına alınarak 'Güveni kötüye kullanma' suçundan soruşturma başlatıldı. Ayrıca Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Yalı Mahallesi'nde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, bir kurusıkı tabanca ve mühimmat ele geçirildi.

  • YSK, 3 ilçe ile 4 beldede seçimlerin yenilenmesini kararlaştırdı
    17:29 YSK, 3 ilçe ile 4 beldede seçimlerin yenilenmesini kararlaştırdı

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili yapılan itirazları değerlendirmesi sonucunda Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli-Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz-Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt-Akpazarı ve Aksaray Merkez-Sağlık beldelerinde seçimlerin iptalini kararlaştırdı. Seçimler, 2 Haziran'da yenilenecek.

  • Aydın'da Ragbi Yıldızlar Grup Müsabakaları Başladı
    17:28 Aydın'da Ragbi Yıldızlar Grup Müsabakaları Başladı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde düzenlenen Ragbi Yıldızlar Grup Müsabakaları, 11 ilden 350 sporcunun katılımıyla başladı. Belediye Başkanı ve Kaymakam da açılış seremonisine katıldı.

  • Baharın Gelişiyle Bingöl'deki Menderesler Göz Kamaştırıyor
    17:27 Baharın Gelişiyle Bingöl'deki Menderesler Göz Kamaştırıyor

    Bingöl'de bahar aylarının gelmesiyle birlikte, ovalar içinde bulunan menderesler görsel şölen sunuyor. Solhan ilçesi ve Muş ili sınırları arasında bulunan ovadaki akan menderesler, dron ile görüntülendi. Akan mendereslerin etrafında otlanan hayvanlar ile yeşil doğalın birleşmesi görsel şölen sunuyor.

  • Şanlıurfa'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonu
    17:27 Şanlıurfa'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonu

    Şanlıurfa'da polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda farklı özelliklerde uyuşturucu madde ile ruhsatsız tabancalar ele geçirildi. Operasyonda 3 kilo 350 gram skunk maddesi, 90 gram esrar, 27 gram metamfetamin maddesi, 50 adet uyuşturucu hap, 2 adet hassas terazi ve 2 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Gözaltına alınan 5 zanlı emniyete götürülürken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kaymakam Kılıç'tan şehit ailesine ziyaret
    17:27 Kaymakam Kılıç'tan şehit ailesine ziyaret

    Taşova Kaymakamı Efe Kılıç, Şehitler Haftası dolayısıyla şehit mezarlarını ve ailelerini ziyaret etti. Kılıç, Şırnak Uludere'de şehit olan jandarma Onbaşı Bekir Özdemir'in mezarı ile Bilecik'te şehit olan jandarma Er Musa Kavi'nin ailesini ve mezarını ziyaret etti. Ziyarette Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

  • Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, 'Geleceğe Miras Projesi' ile Yeniden Ayağa Kalkacak
    17:25 Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, 'Geleceğe Miras Projesi' ile Yeniden Ayağa Kalkacak

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bulunan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Geleceğe Miras Projesi' kapsamında kazı ve restorasyon çalışmalarıyla yeniden canlanacak. Bakanlık tarafından 60 milyon 480 bin TL ödenek ayrılan antik kentte yapılacak çalışmalar, Sütunlu Cadde, Persistili Avlu ve Ortaçağ Kalesi gibi alanları kapsayacak. Bu projelerle birlikte Gazipaşa'nın turizm potansiyeli artacak.

  • Ayvalıklı Milli Atlet Şahin Şenoduncu, Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na Hazırlanıyor
    17:23 Ayvalıklı Milli Atlet Şahin Şenoduncu, Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na Hazırlanıyor

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yetişen milli atlet Şahin Şenoduncu, Antalya'da düzenlenecek olan Bireysel ve Takımlar Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na katılmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Şenoduncu, altın madalya ve kupa kazanmayı hedeflediği şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek.


Advertisement