Karakucak Güreşleri 19 Yıl Aradan Sonra Yeniden Yapılacak - Son Dakika
Spor

Karakucak Güreşleri 19 Yıl Aradan Sonra Yeniden Yapılacak

Karakucak güreşleri, İznik Belediye Başkanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu ortaklığında 19 yıl aradan sonra yeniden yapılacak.

10.08.2018 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karakucak güreşleri, İznik Belediye Başkanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu ortaklığında 19 yıl aradan sonra yeniden yapılacak.

İznik Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İznik'e bağlı Elmalı Mahallesi'nde 19 yıl aradan sonra yapılacak karakucak güreşleri, 12 Ağustos'ta Aliç Yaylası'nda gerçekleştirilecek.

En son 1999 yılında gerçekleştirilen yarışlar, İznik Belediye Başkanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu ortaklığında Elmalı Muhtarlığının ev sahipliğinde saat 12.00'de başlayacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, ata sporu güreşi geliştirmek ve devam ettirmenin herkesin görevi olduğunu belirtti.

İlçelerine her yıl binlerce sporcunun geldiğini ve konakladığını ifade eden Sagın, şunları kaydetti:

"En son 1999 yılında gerçekleştirilen Aliç Yaylası Güreşleri, çeşitli sebeplerle durmuş ve o günden bu yana yapılmıyordu. Bizler de Güreş Federasyonumuz ve Elmalı muhtarımız ile el ele vererek bunu yeniden canlandırmaya karar verdik. İnşallah 12 Ağustos Pazar günü saat 12.00'de Aliç Yaylası'nın muhteşem doğası ve eşsiz manzarası eşliğinde yapılacak yarışlara tüm sporsever halkımızı davet ederken, bu yarışların hazırlanmasında emeği geçen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanımıza da teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Karakucak Güreşleri 19 Yıl Aradan Sonra Yeniden Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement