Karakucak Güreşleri Silifke'nin Mara Yaylasında Devam Etti - Son Dakika
Güncel

Karakucak Güreşleri Silifke'nin Mara Yaylasında Devam Etti

Karakucak Güreşleri Silifke\'nin Mara Yaylasında Devam Etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlediği 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri, Silifke ilçesinin Mara yaylasında devam etti.

28.08.2017 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlediği 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri, Silifke ilçesinin Mara yaylasında devam etti. Vatandaşlar, pehlivanların mücadelesine yoğun ilgi gösterdi.

Mara yaylasındaki güreşleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da izledi. Burada vatandaşlarla halay çeken Kocamaz, yaptığı konuşmada, hayata geçirdikleri hizmetlerin vatandaşlar tarafından takip edildiğini, değerlendirildiğini ve takdir edildiğini söyledi. Hizmetlerin belirli bir plan ve program çerçevesinde yapıldığını, Mersin ve Mersinliler için yapılmaya devam edeceğini belirten Kocamaz, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Adana'dan Antalya'ya kadar olan tüm Mersin sınırları içerisindeki yerleşim birimlerine hizmet etme gayreti içerisindeyiz. İlçe ayrımı yapmıyor, her yere eşit ve adil hizmetler götürmeye çalışıyoruz. İlçe belediyelerimizle uyum içerisinde Mersin'in ihtiyacı olan hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Bu hizmetlerin hayata geçmesinde bizimle beraber emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Zafer Haftasının Türk milleti için önemine değinen ve unutulmaması için etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Kocamaz, "26 Ağustos, Türk milletinin Anadolu'ya ayak bastığı gündür. Aynı zamanda Büyük Taarruz'un da başladığı gün. 30 Ağustos'ta da Zafer Bayramını hep birlikte kutlayacağız. Vatan için şehit olanları rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bayramlarınızı tebrik ediyor, birlik ve beraberliğe vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Gündüz güreşlerde iyi müsabakalar, akşamında konserlerde iyi eğlenceler diliyorum" diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek'in de bir konuşma yaptığı müsabakalarda, +96 kiloda Anamur'un Abanoz yaylasında da baş pehlivan olan Avrupa Şampiyonu Fatih Yaşarlı, Mara yaylasında da birinciliği elden bırakmayarak başpehlivan oldu. Müsabakalarda Çağrı Çiğdem ikinciliği elde ederken, üçüncülüğü ise Dursun Turan ve Hidayet Kurt paylaştı. Pehlivanlar, ödüllerini Başkan Kocamaz'ın elinden aldılar.

Etkinlik kapsamında akşam da Aşık Devai, Şahika, Ahmet Şafak ve Ankaralı Ayşe sahne aldılar. Konser alanını dolduran kalabalık, sanatçıların haraketli şarkılarında alkışlarla ritim tutarken, tezahüratlarla sanatçılara destek oldular. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karakucak Güreşleri Silifke'nin Mara Yaylasında Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement