Karalar Bağlamış Bir Rock'çı Değilim! - Son Dakika
Magazin

Karalar Bağlamış Bir Rock'çı Değilim!

Karalar Bağlamış Bir Rock\'çı Değilim!

'Soğuk Temmuz' albümüyle gündeme gelen Gökcan Sanlıman kendini Teoman'a yakın buluyor.

16.02.2013 06:02  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkıcı Teoman'ın menajeri olarak müzik piyasasının çok iyi tanıdığı Funda Sanlıman'ın oğlu Gökcan Sanlıman; Teoman'ın yapımcısı olduğu 'Soğuk Temmuz' albümüyle dikkat çekiyor.

Aslında üç yıl önce 'Yesterday' isimli cover albümüyle ilk çalışmasını piyasaya çıkaran Sanlıman; hayranı olduğu Teoman'ın, kendi tarzını ortaya koyabilmesinde çok önemli rol oynadığını söylüyor.

KENDİMİ ONA YAKIN BULUYORUM

Teoman'ı çocukluğunuzdan beri tanıdığınızı biliyorum; ama anneniz dolayısıyla Teoman'ın dışında da sürekli müzik çevresinde büyüdünüz, öyle değil mi?

Annem, Erekli-Tunç Stüdyoları'nın ortaklarındandı ve stüdyoya gelip giden birçok ünlüyle aynı ortamlarda bulunuyordum. Tarkan, Nazan Öncel, Sezen Aksu gibi birçok ünlü isim Erekli'de kayıtlara giriyordu. Teoman'ı da söylediğin gibi çocukluğumdan beri tanıdığım için yine çok şanslıyım. Zaten Teoman'a ve müziklerine hayrandım ve kendi tarzımı da ona çok yakın hissediyorum.

Peki, gitarla ne zaman haşır neşir olmaya başladınız?

6-7 yaşlarımda gitarla haşır neşir olmaya başladım ama o zamanlar o kadar da meraklı sayılmazdım. Sonraları çok daha fazla ilgi duydum. Üniversite yıllarında bir cover grubu kurmuştum ve barlarda gitar çalıp şarkı söylüyordum. En çok kendi şarkılarımı yazmak istiyordum ve yavaş yavaş denemeye de başlamıştım.

Siz kimleri dinleyerek büyüdünüz ve günlük hayatınızda en çok kimleri dinlersiniz?

Oasis, Elvis Presley, Bob Dylan dinleyerek büyüdüm. Bir zamanlar popülerken Blink 182'yi çok severdim. Daha yakın dönemlerden Green Day, Muse, Arctic Monkeys'e bayılıyorum. Dediğim gibi; Teoman'a hep hayrandım. Mor ve Ötesi, Duman, Erkin Koray, Barış Manço şarkılarını da seviyorum. Özellikle Barış Manço'nun şarkı sözlerindeki ifade tarzını çok beğeniyorum.

ŞARKININ MATEMATİĞİ VARDIR

Bir yandan da çok güler yüzlüsünüz... Aslında rock'çılar pek cıvıl cıvıl olmazlar, ne dersiniz?

Doğru olabilir, günlük hayatımda çok karanlık olduğum söylenemez ama şarkı yazarken melankoliden besleniyorum ve çok duygusal biriyim. Hüzünlü olduğum zamanlarda şarkı yazıyorum ama genelde eğlenceli biriyim yani karalar bağlamış bir rock'çı değilim. Şarkı yazarken yaşadığım bir hikaye ya da ruh halim, sadece şarkı için ilham vermiş oluyor, sonrasında üzerinde zaten çok çalışıyorum. Şarkıların elbette bir matematiği ve hesabı var.

'SOĞUK TEMMUZ' AŞK DEĞİL BİR YAS ŞARKISI

Müziğinizi nasıl tanımlarsınız?

'Soğuk Temmuz' bir aşk ve ayrılık şarkısı değil. Büyük kuzenimi kaybettiğimde yazdığım, ölümle ilgili, duygusal bir parça. Hikayesinin üzerinde çok fazla durmak istemiyorum ama bir yandan da kuzenimin yasını tamamlayan, onu yaşatan bir şarkı ve benim için çok değerli... Albümde eğlenceli şarkılar da var. Rock tarzında en eğlenceli şarkımın 'Açık Saçık Yaramazlık' olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca albümün müziklerini bir türe sıkıştırmak da ne kadar doğru olur bilmiyorum çünkü şarkı yaparken türü düşünerek yapmıyorum. Ancak yine de kısaca pop-rock albümü diyebiliriz. Tarzı rock olsa da albümde klarnet bile var.

SEVGİLİM OLMADIĞI ZAMANLAR TEHLİKELİYİM!

Duygusal bir insan olduğunuzu söylüyorsunuz. Romantik misiniz? Mesela sevdiğiniz kadına sürprizler yapar mısınız?

Aslında zaman zaman yaramazlıklarım oluyor, kalbimin hovarda olduğu zamanlar da yaşadım. Ancak yine de şimdiye kadarki ilişkilerimin hep uzun süreli olduğunu söyleyebilirim. Uzun süren ilişkilerimde sadık ve romantik oluyorum ama sevgilim olmadığı zamanlar tehlikeli sayılabilirim.

EN BÜYÜK DESTEĞİ TEOMAN'DAN ALDIM!

"Şarkılarımı yazarken ve grubumla barlarda şarkılar söylerken, birkaç aranjörle çalıştım ama olmadı. Bu konuda en büyük desteği Teoman'dan aldım. Şarkılarımı dinletip fikrini alıyordum. Şarkılarımı hissettiğim gibi düzenlemek konusunda da beni cesaretlendirdi."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Karalar Bağlamış Bir Rock'çı Değilim! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement