Karalar: "Güçlü Adana İçin Birlikte Çalışacağız" - Son Dakika
Güncel

Karalar: "Güçlü Adana İçin Birlikte Çalışacağız"

Karalar: "Güçlü Adana İçin Birlikte Çalışacağız"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, katıldığı iftar programında, "Bütün zamanımı Adana'nın yeniden Türkiye'nin en güçlü illerinden biri olması için harcayacağım" dedi.

12.05.2019 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, katıldığı iftar programında, "Bütün zamanımı Adana'nın yeniden Türkiye'nin en güçlü illerinden biri olması için harcayacağım" dedi.

Başkan Zeydan Karalar, ilk olarak Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, 11-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Adalet Bakanlığı Göltepe Tesisleri'nde, kentteki engelli derneklerinin tamamının davetli olduğu, 500 kişilik iftara katıldı.

Engelli derneklerinin liderleriyle, üyeleriyle, engellilerle ve aileleriyle tek tek ilgilenen Başkan Zeydan Karalar, daha sonra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin düzenlediği iftarda işadamlarıyla buluştu.

Son alarak Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Adana Şubesi'nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Burada iş adamlarına hitap eden Başkan Zeydan Karalar, İslam Alemi'nin Ramazan'ını kutladı. Başkan Karalar, "Ramazan ayı barış ve kardeşlik ayıdır. Düşmanlıkların bir kenara bırakıldığı ve insanların birbirine sarıldığı ay olmalıdır. Çünkü Ramazan, insanlara, 11 ay yaptıkları kötülüklerin, yanlışların farkına varmalarını sağlayan, doğruyu yapmak için hatırlatma yapan bir ay olmalıdır. Onun için 11 ayın sultanı denmiştir Ramazan ayına" dedi.

"Koltuk babamızın malı değil"

Kendisine güvenenleri mahcup etmemek için çok çalışacağını belirten Başkan Karalar, "Adanalıların bana gösterdiği teveccühten dolayı, bütün kardeşlerime, hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Bize güvenen, bizi destekleyen hiç kimseyi mahcup etmeyeceğiz. Bize oy veren vermeyen, bizi destekleyen desteklemeyen herkesin belediye başkanıyız. Hiç bir ayrım gözetmeksizin, Seyhan Belediyesi'nde olduğu gibi, Büyükşehir'de de hizmetimizi devam ettireceğiz. Bizim gibi önemli görevlere gelenler, bu görevin sorumluluğu, bilinci içinde olmalı ve o koltuğun babasının malı olmadığını bilmeli. Çok dikkatli olmalı. Yediemini koruyor gibi, sizin paranızdan oluşan belediyenin bütçesini korumalı. Gece gündüz hizmet etmeli. Asla tarafgir, birilerini gözeten, hele hele kendi siyasi partisine imkanları peşkeş çeken bir rol üstlenmemelidir. Ağzından çıkan her kelimeye dikkat etmeli, kesinlikle ayrıştırıcı bir dil kullanmamalı" diye konuştu.

"Mevcut durum içimizi acıtıyor"

Adana'nın ülke genelinde ekonomik açıdan hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi:

"Bizim ülkemiz gerçekten çok önemli bir ülke. Adana'mız keza öyle. Biz kardeşlik, barış, huzur istiyoruz. Bütün enerjimizi, bu ülkenin iyi noktalara ulaşması konusunda kullanmak istiyoruz. Siz enerjinizi esasın dışına harcarsanız, boşa kürek sallamış olursunuz. Dünyada bir kriz yokken biz sıkıntı yaşıyoruz. Adana'da sıkıntılar yaşıyoruz. Adana bunu hak etmiyor. Adana yakın bir zamana kadar Türkiye'nin en gelişmiş 3. kentiydi. Sanayide kimine göre İstanbul'dan sonra ikinci, kimine göre İzmir'den sonra 3. büyük kentti. Cumhuriyetin kuruluşunda ve sonrasında önemli kaktı koymuş bir kentti. Sanayi altyapısı önemli ölçüde var olan bir kentti Adana. Şimdi öyle mi Allah aşkına! Kahramanmaraş bile bizi geçti. Kahramanmaraş bizi geçsin, Kahramanmaraş ilerlesin, ülkemizin bütün şehirleri ilerlesin ama ben Adanayım, ben onların önünde olmalıyım. İhracatta henüz 2 milyar doları ancak yakalamamız benim içimi acıtıyor, işsizlikte 1. olmamız benim içimi acıtıyor, büyük bir köy görünümünden kurtulamamış olmamız benim içimi acıtıyor. Adana'yı çok seven, her fırsatta iyi Adanalı olduğunu söyleyen biri olarak, şehrimin bu durumu benim içimi acıtıyor. Ben bütün zamanını Adana'nın gelişmesi noktasında, gelişme ivmesini hızlandırması, eskiden olduğu gibi Türkiye'nin en güçlü illerinden biri olması noktasında harcayacağımı burada söylemek istiyorum."

"Ekonomik olarak kuvvetli olmalıyız"

Akıllı siyasetçinin, akıllı yöneticinin iş adamının, iş dünyasının önünü açacağını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, "Çünkü bir ülkede üretim yoksa, hiç bir şey yoktur. Üretim yoksa, gelişim de, kuvvet de yoktur. Ekonomik olarak güçlü olmayan ülkelerin, başka ülkelerce tahakküm altına alındığını görüyoruz. Demek ki bizim ekonomik olarak kuvvetli olmamız gerek. Ekonomik olarak kuvvetli olmak üreterek olur. Daha çok üreterek, daha çok ihracat yaparak ve daha çok istihdam sağlayarak olur. Bunu kimler yapacak, elbette siz iş adamları yapacaksınız. Peki sizin önünüzü kim açacak? Sizin önünüzü kısmen belediye ama büyük oranda siyasetçiler açar. Bizim ufkumuz da yönümüz de bu olmalıdır.

Türkiye dinamik bir ülke ve ben inanıyorum ki her şey güzel olacak" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karalar: 'Güçlü Adana İçin Birlikte Çalışacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • New York Metro Sistemine Yapay Zeka Tabanlı Silah Tespit Sistemi Entegre Ediliyor
    05:09 New York Metro Sistemine Yapay Zeka Tabanlı Silah Tespit Sistemi Entegre Ediliyor

    New York'un metro sistemine entegre edilecek yeni bir yapay zeka tabanlı silah tespit sistemi, metropolün güvenliğini artırmak için test edilmeye başlanıyor. Bu girişim, Belediye Başkanı tarafından duyuruldu ve yolculara güvenlik hissi vermeyi amaçlıyor. Sistem, istasyonlardaki dönüş kapılarında konumlandırılacak ve bir kişi silah taşıyorsa bunu tespit edecek. Yapay zeka, algılanan bilgileri değerlendiriyor ve şüpheli bir nesne bulduğunda alarm veriyor. Bu teknoloji, tüm yaygın silahların imzalarını tanıyabiliyor. Testler üç ay sonra başlayacak ve süreçte diğer tedarikçilerin sistemleri de değerlendirilecek.

  • Muş'un Varto ilçesinde ilk kez bir kadın muhtar adayı
    04:45 Muş'un Varto ilçesinde ilk kez bir kadın muhtar adayı

    Muş'un Varto ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Çallıdere köyünde bir kadın, muhtar adayı oldu. 27 yaşındaki Bahar İncesu, köydeki sorunları çözmek ve gençlere yol göstermek amacıyla adaylığını ilan etti. İncesu, seçimle ilgili bilgileri almak üzere İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. İncesu, ailesinin onayını aldıktan sonra 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimde muhtar adayı olacağını söyledi. Ayrıca, köyün yol sorununu çözmek için çalışmalar yapacağını ve gençlere devlet teşviklerini getirmek için çaba göstereceğini belirtti.

  • Elazığ'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    04:15 Elazığ'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Elazığ'ın merkezinde saat 03.25'te 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, depremin olumsuz bir duruma yol açmadığı belirtildi. Deprem sonrası bazı vatandaşların evlerinden dışarı çıktığı görüldü.

  • Elazığ Merkezinde 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    03:57 Elazığ Merkezinde 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    AFAD, Elazığ merkezinde saat 03.25'te meydana gelen depremin 13.83 kilometre derinlikte ve 4.7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

  • Elazığ'ın merkezinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:55 Elazığ'ın merkezinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Elazığ'ın merkezinde saat 03.25'te meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. AFAD tarafından yapılan açıklamada, saha tarama çalışmalarının devam ettiği ve etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmiştir.

  • Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem
    03:48 Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem

    Elazığ'ın merkez üssü olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 03.25'te gerçekleşti ve yaklaşık 14 kilometre derinlikte oldu. Deprem sonucunda herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı belirtildi. Ayrıca, deprem Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır ve Batman illerinde de hissedildi.

  • Elazığ'da 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    03:45 Elazığ'da 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Elazığ'ın merkez üssü olan 4.7 büyüklüğündeki deprem, saat 03.25'te meydana geldi. Depremin yaklaşık 14 kilometre derinliğinde gerçekleştiği ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı belirtildi. Ayrıca, deprem Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır ve Batman illerinde de hissedildi.

  • Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem
    03:42 Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ merkezde saat 03:23'te 4.7 büyüklüğünde ve 13.83 kilometre derinlikte bir deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD, gelişmeleri takip ettiğini duyurdu.

  • Elazığ'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    03:39 Elazığ'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Elazığ'ın merkezinde saat 03.25'te 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Elazığ'ın merkezi olan 4,7 büyüklüğündeki sarsıntının 13,83 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.


Advertisement