Karalar: "Halkımızın ihtiyaçları için çalışıyoruz" - Son Dakika
Güncel

Karalar: "Halkımızın ihtiyaçları için çalışıyoruz"

Karalar: "Halkımızın ihtiyaçları için çalışıyoruz"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Eksik ve ihtiyaçları, oy hesabı yapmadan, kentin dört bir yanında gidermek için, kadromuzun tamamıyla birlikte gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

05.09.2021 12:25  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Eksik ve ihtiyaçları, oy hesabı yapmadan, kentin dört bir yanında gidermek için, kadromuzun tamamıyla birlikte gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Başkan Karalar, Feke ilçesinde bir dizi ziyaret, açılış ve incelemede bulundu. Karalar ilk olarak CHP Feke İlçe Binası'nda muhtararla bir araya geldi, sorun, istek ve talepleri dinledi. Daha sonra Kaleyüzü Camisi'nin ibadete açılması nedeniyle düzenlenen törene katılan Başkan Karalar, CHP, İYİ Parti, MHP ve AK Parti'li siyasetçilerin katılım göstermesinin, halk için birlikte çalışma felsefesine hizmet ettiğini belirterek, bundan büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. Karalar, "Bize verdiğiniz yetkiyi en iyi şekilde kullanıyoruz. Eksik ve ihtiyaçları, oy hesabı yapmadan, kentin dört bir yanında gidermek için, kadromuzun tamamıyla birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır' diyerek, bizlere yol göstermiştir. Biz de vatanımız için, halkımız için durmadan çalışıyoruz" dedi.

"Sorunları gidermek bize nasip olacak"

Feke'de 40'ın üzerinde köy bulunduğunu, su, yol, menfez, köprü, istinat duvarı, mezarlıklarda sundurma, tel çit, pandemi nedeniyle uzaktan yapılan eğitime internet hizmeti verdiklerini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, "Geride bıraktığımız kış yeterince kar ve yağmur yağmadığı için su sorunu yaşanıyor. Arkadaşlarımız yoğun şekilde çalışıyor. Kaynak bulmak, yeni projeler oluşturup, halkımızın su ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz. Musalar, Gaffaruşağı ve Kaleyüzü'nün su ihtiyacını karşılamak için proje yapıyoruz. 50 yıldır, 40 yıldır var olan sorunları 2 yılda çözmek elbette kolay değil. Fakat yoğun çalışıyoruz ve bu sorunları gidermek bize nasip olacak" diye konuştu.

Caminin yapımında emeği olan herkese teşekkür eden Karalar şöyle devam etti:

" Uzak, yakın fark etmez. Benim yüreğim Adanalıyla atıyor. Biz hizmet için görevdeyiz. Bize oy vermiş, vermemiş hiç fark etmez. Adana'nın her köşesindeki vatandaşlarımızın sorunlarının giderilmesi için çalışıyoruz ve bu artarak devam edecek."

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ve Feke İlçe Müftüsü Aziz Aktar da birer konuşma yaparak, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

"Siyaset için yapmıyoruz"

Başkan Zeydan Karalar daha sonra Ormancık Köyü'ne geçti. Feke ile irtibatı sağlayan, yağmurda, selde yıkılmayacak sağlamlıkta bir köprü kazandırılan Ormancık'taki tarihi mezarlığın yok olmaması için yapılan 700 metrelik istinat duvarını inceleyen Karalar, kırsaldaki köy mezarlıklarının tel çit, musalla taşı, sundurma ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ne gerekiyorsa yapıldığını açıkladı. Karalar şunları söyledi:

"Biz daha önce kimsenin gelmediği bu köylere sık sık gelip halkımızı dinliyoruz. Bunu siyaset için yapmıyoruz. Bürokratlarımızla gelip, sorunlara anında müdahale etmek için buradayız. Parayı herkesten iyi kullanıyoruz ve vatandaşlarımız da bize güveniyor. Bu güvenin gereğini yerine getirmeye kararlıyız. Ormancık'ta 6 km'lik yol ihtiyacı var. Bu yol 47 yıldır yapılmıyor. Bu da bize nasip olacak inşallah. Mezarlıklarımıza hayvan girmemesi için, ölülerimizin ebedi istirahatgahlarında huzur içinde yatması ve yakınlarının tedirgin olmaması için de mezarlıklardaki düzenleme, eksikleri giderme, tel çit hizmetimiz sürüyor. Ailelerimize halk kart da dağıtacağız. İhtiyaç sahibi aileler tespit edilecek ve kadınlarımıza teslim edeceğiz kartları. Evlerinin, çocuklarının ihtiyaçlarını belirlenen marketlerden alabilecekler."

Başkan Zeydan Karalar, Gaffaruşağı, Musalar, Mansurlu, Şahmuratlı ve Çondu köylerine de giderek halkla buluştu, sorun dinledi, yapılan hizmetleri inceledi, yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karalar: 'Halkımızın ihtiyaçları için çalışıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ramazan Gecili: Bugune kadar rutin isler disinda birsey yapilmadi kslan iki yilda ne yapilacak onu gorecegiz hos bisey cikacagi yokta bol bol boyle reklamlar izleyecegiz pandemi ile ilgili hastahane yapildigi gibi vs 3 1 Yanıtla
  • Yusufun Babası: Hayatımda bu kadar boş bir belediye daha görmedim , adam kılını kipirdatmiyor kent merkezi harabe durumda adam feke de reklam yapıyor , yine 10 belediye başkanı toplayınca bizim mahallenin asfalt açılışını yapın artık , Allah bu reklamlara boş harcadiginiz paranın hesabını soracak göreceksin zeydan 0 2 Yanıtla
  • Yusufun Babası: Hepsini geçtim Barbaros mahallesi kentsel dönüşüm alanını yapmıyorsunuz temelleri neden moloz ile kapatıyorsunuz Allah'tan korkun orası moloz dökme alanı mi biz dört gözle kentsel dönüşüm bekliyoruz 1 0 Yanıtla
  • Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı
    12:50 Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı

    Mersin'in Silifke ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, fren yerine gaza basılması sonucu bijuteri dükkanına daldı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, iş yerinde ve araçta maddi hasar meydana geldi. Olay anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı
    12:49 Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Sardes Antik Kenti içinde dedektörle arama yaptığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda 144 sikke ile 8 tarihi obje ele geçirildi. Jandarma tarafından yapılan işlemler devam ediyor.

  • Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak
    12:49 Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak

    Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine, ülkesinin bu yıl Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) faaliyetlerine 30 milyon avro katkı sağlayacağını bildirdi. Fransa, İsrail makamlarının UNRWA'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştırmasını yasaklamasını eleştirerek, bölgede açlıktan ölen siviller olduğuna dikkat çekti ve İsrail'in bu kararını gözden geçirmesini istedi. Fransa'nın UNRWA'ya yapacağı katkılarla, Ajans'ın görevlerini yerine getirdiğine dair koşulların oluştuğunu vurgulayan Lemoine, BMGK'nın 2728 sayılı kararının uygulanmasını talep etti.

  • Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti
    12:47 Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı
    12:45 Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı

    Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 4 maden ocağı, yapılan çalışmalar sonucunda kapatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, ocaklarda el arabası, kürek ve 40 metre ray ele geçirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edilen ocaklar, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen malzemelerle birlikte orman sınırları içerisinde yer alıyordu.

  • Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek
    12:44 Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak biliniyor. Küçük Yıldız çöreği, kalitesi ve tarihiyle Van kahvaltısının vazgeçilmezi haline gelmiştir.

  • Denizli'de 48 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Hükümlü Yakalandı
    12:43 Denizli'de 48 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Hükümlü Yakalandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde çeşitli suçlardan hakkında 48 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, İncilipınar Parkı çevresinde kimlik kontrolü yapmak isteyen polisler tarafından yakalandı. Şahsın 17 farklı suçtan arandığı belirlendi ve emniyet işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu
    12:43 Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu

    Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Çepni Mahallesi tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi. İftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

  • Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı
    12:41 Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

    Denizli'de İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir şüpheli tutuklandı. Ekipler, yabancı uyruklu A.D'nin üzerinde yaptıkları aramada 836 gram reçine esrar ele geçirdi. Zanlı, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.


Advertisement