Karaman'da Partilerden Ortak Karar - Son Dakika
Güncel

Karaman'da Partilerden Ortak Karar

Karaman\'da Partilerden Ortak Karar

Karaman’da 4 partinin il başkanı ortak karar alarak, seçim öncesinde il ve ilçelerde seçim bürolarının açılmaması, parti binalarında parti bayraklarının görüntü kirliliğine yol açmayacak şekilde asılması gibi 9 maddelik tutanağı imzaladı.

10.01.2014 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da 4 partinin il başkanı ortak karar alarak, seçim öncesinde il ve ilçelerde seçim bürolarının açılmaması, parti binalarında parti bayraklarının görüntü kirliliğine yol açmayacak şekilde asılması gibi 9 maddelik tutanağı imzaladı.

Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez'in ev sahipliğinde Polisevi'nde bir araya gelen AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi il başkanları, seçim sürecinde vatandaşları rahatsız etmemek için ortak hazırladıkları 9 maddelik tutanağa basın mensupları önünde imza attı. İmza öncesi parti il başkanları birer konuşma yaptı. İlk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, "Karaman'da yapılan güzellikler daha önce başlamıştır ve bu seçim döneminde de devam edecek. İl başkanları olarak bir araya geldiğimizde, bu güzelliklere bir katkı sağlayabilir miyiz bunu geliştirebilir miyiz dedik ve ortak bir mutabakata vararak bu tutanağı hazırladık. Seçim bittikten sonra biz il başkanları olarak bu kucaklaşmayı sürdüreceğiz" dedi.

CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul da, "Partiler olarak Karaman'a yakışan bir ilki yapalım dedik ve bu yaptığımızla da Türkiye'de bir ilki başarmış oluyoruz. Bizim yaptığımız bu uygulama büyük illere örnek olsun. Bugünkü yaşadığımızı 30 Mart sonrasında da hangi arkadaşımız seçilirse seçilsin aynı samimiyetle hayırlı olsuna gideceğiz" diye konuştu.

MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu ise, "İnşallah Karaman'da yapılan bu güzellik ülkemizin diğer bölgelerinde de yapılacak olan seçimlere de örnek olur. Bu seçimin ve bu davranışın önce bölgemize sonra ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Uğuz da, "Bu uygulamanın Türkiye'de bir ilke imza atacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından hazırlanan 9 maddelik tutanak il başkanları tarafından tek tek imzaladı. İmza sonrası 4 parti il başkanı da birbirlerinin ellerini tutarak havaya kaldırdı. İmza atılan tutanakta şu maddeler yer alıyor:

"İl ve ilçelerde seçim bürolarının açılmaması, parti binalarında parti bayraklarının görüntü kirliliğine yol açmayacak şekilde asılması, miting öncesi veya parti üst düzey yöneticilerinin gelmesinden üç gün öncesinden duyuru ve ilan amaçlı ses yayın araçları kullanıla bilmesi, miting süslemeleri mitingin yapılacağı alanla sınırlandırılması, seçim araçlarının hastane, okul, ibadethaneler ve huzurevleri yanlarında seslerinin kapatılması, sair zamanlarda seçim araçları belde ve köyler hariç gelişi güzel dolaşmaması, aşırıya kaçmadan adayların kendi araçlarını süsleme yapması, miting haricinde kesinlikle konvoy yapılmaması, il başkanlarının 15 günde bir bir araya gelmesi." - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karaman'da Partilerden Ortak Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement