Karaman'da Yılkı Atları ve Yaban Hayvanlarına Yiyecek Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Karaman'da Yılkı Atları ve Yaban Hayvanlarına Yiyecek Bırakıldı

Karaman\'da Yılkı Atları ve Yaban Hayvanlarına Yiyecek Bırakıldı

Kar nedeniyle dağlarda yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Berendi köyü Göğeri yaylasına yem ve yiyecek bırakıldı.

27.02.2012 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kar nedeniyle dağlarda yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Berendi köyü Göğeri yaylasına yem ve yiyecek bırakıldı.

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen programa Vali Vekili Ferhat Burakgazi, Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, Valilik Özel Kalem Müdürü Murat Zafer ile Berendi köylüleri katıldı. Vali Vekili Ferhat Burakgazi, bu kışın ağır ve çetin geçtiğini söyledi.

Yılkı atları ve yaban hayvanlarının beslenme ve yiyecek sıkıntısı çektiğini belirten Burakgazi, av ve yaban hayvanlarının beslenmelerine yardımcı olmak için takriben 5 ton civarında ot, yem ve sakatat takviyesi yapmak için yaylaya geldiklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran da, Berendi yaylasında 300 kadar yılkı atının yaşamakta olduğunu ve bu değerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi. Duran, "Sadece yılkı atlarını değil vahşi alanda bulunan yırtıcı hayvanların da beslenmesine yönelik çok önemli ve güzel bir faaliyeti yerine getireceğiz. Ağır ve çetin kış şartları devam ettiği sürece bizim çalışmalarımız da aralıksız sürecek" dedi.

Daha sonra kamyonla getirilen saman balyaları ve yem doğaya bırakıldı. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaman'da Yılkı Atları ve Yaban Hayvanlarına Yiyecek Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement