Karaman Ziraat Odası Başkanı Bayram'dan üreticilere "sabırlı olalım" uyarısı - Son Dakika
Güncel

Karaman Ziraat Odası Başkanı Bayram'dan üreticilere "sabırlı olalım" uyarısı

Karaman Ziraat Odası Başkanı Bayram\'dan üreticilere "sabırlı olalım" uyarısı

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, üreticilere sabırlı olmaları, stresten ve dedikodudan uzak durmaları uyarısında bulundu.

26.03.2020 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, üreticilere sabırlı olmaları, stresten ve dedikodudan uzak durmaları uyarısında bulundu.

Bayram, yaptığı yazılı açıklamada, dünyayı ve Türkiyeyi saran koronavirüs salgınının hayatı durma noktasına getirdiğini belirtti.

Bunun bir salgın ve hastalıktan öte adeta bir savaş olduğunu, bu şavaşa karşı herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade eden Bayram, "Bu savaşta insanlığın galip geleceğine inancımız tamdır. Değerli üretici kardeşlerim. Her geçen gün tedbirler arttırılmakta, alanlar biraz daha daraltılmakta. Bizlere düşen görev yetkililerin ve uzmanların uyarılarını dikkate almaktır." ifadelerini kullandı.

Ürünlerin tüketiciye sağlıklı ulaştırılamadığını, ihracata giden ürünlerin pazarlanamadığını vurgulayan Bayram, şunları kaydetti:

"Ürettiğimiz ürünleri üretim maliyetlerinin çok altında satıyoruz. Üretici olarak hepimiz mağdur durumdayız. Böyle bir ortamda birilerini suçlamak, birileri ile tartışmak ve stres yapmanın bizlere hiçbir faydası olmayacağı aşikardır. Bu felaket tüm insanlığa lüks araba olmadan, lüks ev olmadan, teknoloji olmadan, savaş silahları olmadan yaşanabileceğini fakat gıda olmadan yaşanılamayacağını öğretti. Artık bundan sonra milletlerin ayakta kalabilmeleri için gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Bu krizden sonra devletler gıdaya yatırım yapmaya çalışacaklar. Gıda üretimi olmayan bir millet özgür ve bağımsız değildir."

Bu zor günlerin mutlaka biteceğini kaydeden Bayram, açıklamasına şöyle devam etti:

"Değerli üretici kardeşlerim; inanın bu savaşta bitecek. Her şey eskisinden daha da güzel olacak. Sabırlı olalım, stresten ve dedikodudan uzak duralım, kırıcı olmayalım. Manevi olarak sımsıkı olalım, yetkililerin uyarılarına uyup izole olalım. Mümkün olduğunca mesafe aralığını koruyalım ve yaşlı büyüklerimizi evde bırakalım. Karaman Ziraat odası olarak; tarımda çiftçilerimizin sıkıntıları, problemleri ve çözüm önerilerini bir bir tespit ederek yetkililere raporlar halinde sunuyoruz. Bu raporların değerlendirilerek bir çözüme kavuşacağına inancımız tamdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karaman Ziraat Odası Başkanı Bayram'dan üreticilere 'sabırlı olalım' uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement