Karamanlı Kaymakamlığı, Belediyenin Taş Kırma Tesisini Kapattı - Son Dakika
Güncel

Karamanlı Kaymakamlığı, Belediyenin Taş Kırma Tesisini Kapattı

Kaymakam Akmeşe: "Burdur Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili genelgesi hükümlerine aykırı durumların bulunması nedeniyle tesis kapatıldı"

23.07.2013 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanlı Kaymakamlığı, belediyenin taş kırma tesisini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çevreyle ilgili bazı hükümlerine aykırı bulduğu gerekçesiyle kapattı.

Karamanlı Kaymakamı Uğur Akmeşe, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yayınladığı, "Çevre ve insan sağlığının korunması yükümlülükleri ile kırma eleme tesisinin kapalı ortama alınması" hükmünü içeren genelgeye göre kapattıklarını söyledi.

Tesisten çıkan toz nedeniyle vatandaşların Burdur Valiliğine çok sayıda şikayet dilekçesi verdiğini belirten Akmeşe, "Burdur Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili genelgesi hükümlerine aykırı durumların bulunması nedeniyle tesis kapatıldı. Tesisler, çevre ve insan sağlığını koruyan düzenlemelerin yapılmasıyla tekrar faaliyete geçebilecek" dedi.

Karamanlı Belediyesi ve ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayan kırma eleme tesisinin kapanmasından üzüntü duyduğunu dile getiren Akmeşe, insan sağlığının her şeyden önce geldiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Özger

Karamanlı Belediye Başkanı Mehmet Özger ise tesisin kapanmasının belediye hizmetlerini olumsuz etkileyeceğini, tesislerde çalışan 36 kişinin de işsiz kalacağını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili genelgesine uygun çevre şartlarını sağlayarak tesisi en kısa sürede yeniden faaliyete geçireceklerini anlatan Özger, "Bu konuda önce kapalı ve sulu sistem konularını görüşmek üzere ilçede faaliyet gösteren fabrika sahipleriyle bir toplantı yapacağız. İlerleyen süreçte tesisimizi, Belediye Meclisi kararı gereği ilçemiz yakınlarındaki Bozdağ mevkisinde bulunan128 bin metrekarelik belediye arazisine taşıyacağız" diye konuştu.

Karamanlı Belediyesi kırma eleme tesisleri, 2000 yılında kurulmuş, 2006 yılında da genişletilmişti. 2012 yılı belediye faaliyet raporuna göre yaklaşık 1 milyon 700 bin lira brüt gelir elde eden tesiste, hizmet satın alma ihalesine göre 36 işçi istihdam ediliyor. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karamanlı Kaymakamlığı, Belediyenin Taş Kırma Tesisini Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement