Karamollaoğlu: "Kutuplaştırmayı Maalesef İktidar Bir Numaralı Politikası Haline Getirdi. - Son Dakika
Güncel

Karamollaoğlu: "Kutuplaştırmayı Maalesef İktidar Bir Numaralı Politikası Haline Getirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yerel seçimlere gidilirken mahalli problemlerin gündeme gelmesi gerektiğini belirterek, "Ama kutuplaştırmayı maalesef iktidar bir numaralı politikası haline getirdi.

23.03.2019 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yerel seçimlere gidilirken mahalli problemlerin gündeme gelmesi gerektiğini belirterek, "Ama kutuplaştırmayı maalesef iktidar bir numaralı politikası haline getirdi." dedi.

Karamollaoğlu, Tez Koop İş 11'inci Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, son zamanlarda siyasette düşünmenin, fikir yürütmenin oldukça tehlikeli bir saha olarak görülmeye başlandığını söyledi.

Mahalli bir seçime gidildiğini anımsatan Temel Karamollaoğlu, "Bu seçim, iktidar tarafından genel seçim kadar önemseniyor. Çünkü burada eğer bir oy kaybı meydana gelirse, iktidardaki parti yönünden, bu onlar için artık toplum nezdinde itibar kaybettiklerinin somut bir işareti olacak. Bundan dolayı endişeliler ama bunu bir beka meselesiyle özdeşleştirmeye kalkmaları sıkıntı verici." diye konuştu.

Karamollaoğlu, ülkenin bir beka problemi bulunduğu kanaatinde olmadıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Seçime gidiyoruz, bu ortamda aslında mahalli seçimler olduğu için biz daha ziyade mahalli problemlerle ilgilenmeliydik. Maalesef öyle bir havaya geldik ki 'ülke olarak güçlü olalım, güçlü olmanın ilk adımı kucaklaşmaktır' dedik ama kutuplaştırmayı maalesef iktidar bir numaralı politikası haline getirdi."

"Kıdem tazminatı bizim için genel grev sebebidir"

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise ülkenin çok yoğun bir seçim ortamının içerisinde bulunduğunu dile getirdi.

Sorunlarının bitmediğini belirten Kavlak, kendileri için hayati öneme sahip konulara bir türlü çözüm bulunamadığını ifade etti.

Pevrul Kavlak, vergi adaletinin sağlanması konusundaki taleplerini hatırlatarak, "Ocak ayında aldığımız ücreti, aralık ayında da almak istiyoruz. Adil bir vergi düzeni talep ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda kavga ettikleri için mahkemeye düşen, aylık gelirlerini 100 binlerce lira olarak açıklayan o topçuyla, popçuyu hatırlıyorsunuz değil mi? İşte biz onlardan bile fazla vergi veriyoruz." şeklinde konuştu.

Kıdem tazminatı konusunda da her çalışma yılı için 30 gün yerine 21 günlük tazminatın hesaplanacağını ifade eden Kavlak, "Burada yaşanacak hak kaybını düşünebiliyor musunuz? Yapılan çalışmaya göre, çalışanın hak ettiği tazminat hakkını işveren değil, devlet ve fon ödeyecek. O zaman bu iş kıdem tazminatı olmaktan çıkacak, bireysel emekliliğe dönüşecek." değerlendirmesinde bulundu.

Pevrul Kavlak, Türk-İş'in bu konudaki tavrının çok net olduğunu ve genel kurul kararının da bulunduğunu anımsatarak, "Kıdem tazminatı konusundaki hak kaybı bizim için genel grev sebebidir. Biz bu genel kurul kararının sonuna kadar arkasındayız." ifadesini kullandı.

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu da "Eskiden siyasetçiler ve sendikacılar konuşarak ülkenin gündemini belirlerdi ve emekçilerin haklarını ve çıkarlarını siyasetçilerle oturur çatır çatır pazarlık ya da eylem yaparak mücadeleyle alırlardı." değerlendirmesinde bulundu.

Olağan Genel Kurula CHP Genel Başkan yardımcıları Bülent Kuşoğlu ile Tuncay Özkan ve Türk-İş'e bağlı çok sayıda konfederasyon üyesi katıldı.

Karamollaoğlu: "Kutuplaştırmayı Maalesef İktidar Bir Numaralı Politikası Haline Getirdi.
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karamollaoğlu: 'Kutuplaştırmayı Maalesef İktidar Bir Numaralı Politikası Haline Getirdi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi
    12:34 Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi

    Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmet Müdürü Aydın Çetin ve Proje Koordinatörü Özgür Özdemir, Sosyal İçerme İçin Spor Projesi kapsamında yapılacak işbaşı ve gözlem faaliyetlerinin hazırlığı için Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi. Proje kapsamında çalışan personelin hareketliliğini sağlamak amacıyla 10 kişilik bir ekiple nisan ayında Danimarka'ya gidileceği belirtildi.

  • Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi
    12:32 Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. 32 yaşındaki Naciye Cengiz'in cenazesi ailesine teslim edildi. Katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları devam ediyor.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti
    12:31 Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında İ.A. idaresindeki otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü olan Aziz Soysaç hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı
    12:29 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, çevre ve iklim dostu yaklaşımın önemine vurgu yaparak atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılmasının ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesinin canlıları tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, sıfır atık projelerinin ülkenin kaynaklarını sanayicilere sağlayacağını ifade etti.

  • Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü
    12:26 Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü

    Eskişehir'de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne park eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten bir sürücü, yeniden yıkamak zorunda kalacağını söyledi.


Advertisement