Karamürsel'de "Ekilmeyen Tarım Arazisi Kalmasın" projesi başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Karamürsel'de "Ekilmeyen Tarım Arazisi Kalmasın" projesi başlatıldı

Karamürsel\'de "Ekilmeyen Tarım Arazisi Kalmasın" projesi başlatıldı

Karamürsel Kaymakamlığınca başlatılan "Ekilmeyen Tarım Arazisi Kalmasın" projesinde uygulama aşamasına geçildi.

07.10.2020 11:01  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamürsel Kaymakamlığınca başlatılan "Ekilmeyen Tarım Arazisi Kalmasın" projesinde uygulama aşamasına geçildi.

Kaymakam Osman Aslan Canbaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fulacık Mahallesi'nde tıbbi aromatik bitkiler, lavanta, kekik, papatya ve melisa otu üretiminin hayata geçirildiğini, bazı parsellerde de ceviz, Trabzon hurması ve asma gibi meyvecilik türleri için toprak hazırlıkları yaptırıldığını bildirdi.

Projeyle, ilçede kullanılmayan toprakları kullanmak ve Karamürsel'i eskiden olduğu gibi üretim merkezi haline getirmek istediklerini ifade eden Canbaba, adım atarak bu konuda çalışmaları başlatmak, sektörde üretim zincirinin daha etkin, uygun ve sağlıklı şartlarda ürünlere kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla projeyi başlattıklarını kaydetti.

Canbaba, ilçenin sahip olduğu tarımsal faaliyete uygun arazilerin üretim sürecine dahil edilmesiyle bölgesel anlamda tarımsal üretim miktarının artırılmasının yanı sıra hane halkı gelirlerinin de artacağını, hane halkının refah düzeyinin olumlu yönde etkileneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karamürsel'de 'Ekilmeyen Tarım Arazisi Kalmasın' projesi başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi
    20:17 Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi

    Tokat'ta saat 18.11'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Depremde küçük çaplı yıkımlar meydana gelirken, çevre illerde de hissedildi. Tokat Valiliği, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için gerekli hazırlıkların yapıldığını ve misafirhanelerde konaklama imkanı sağlandığını duyurdu.

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve başarılar diledi.


Advertisement