Karanlıkdere Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi - Son Dakika
Yerel

Karanlıkdere Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi

Belediye-iş Sendikası ile Karanlıkdere Belediyesi arasında 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.

02.01.2012 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye-iş Sendikası ile Karanlıkdere Belediyesi arasında 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ile Karanlıkdere Belediye Başkanı Abbas Altuntaş tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi, 2 yıl süreli olacak. Belediye-İş Sendikasının ilk defa toplu iş sözleşmesi imzaladığı Karanlıkdere Belediyesinde çalışan işçiler bu sözleşme ile daha önce almadıkları 657 sayılı devlet memurlarına ödenen aile ve çocuk yardımı kalemlerinde her ay ödeme alacaklar.

Ayrıca birinci yıl ve ikinci yıl için işçilerin maaşlarına yüzde 8 oranında artış yapılacak. Yine bu sözleşme ile emekli olan veya işten ayrılan işçiye, 40 günlük giydirilmiş ücreti üzerinden kıdem tazminatı ödenecek.

Yapılan sözleşmeyi değerlendiren Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Türkiye şartlarında alınan ücretlerin tatmin edici olmadığını, Karanlıkdere Belediyesinin maddi olanakları değerlendirildiğinde, Belediye Başkanı ile gelinebilecek en son noktaya geldiklerini söyledi. Özkaymak, Belediye Başkanı Abbas Altuntaş'a teşekkür ederek, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Abbas Altuntaş ise, belediyenin maddi durumunun çok zayıf olduğunu, gelirlerin giderleri karşılamadığını, bu yüzden sendika ile işçilere verilebilecek en yüksek düzeyde anlaştıklarını söyledi. Başkan Altuntaş Sendika Başkanı Şaban Özkaymak'a teşekkür etti.

- NİĞDE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karanlıkdere Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement