Karantinadaki vatandaşlar Türkiye'ye minnettar - Son Dakika
Güncel

Karantinadaki vatandaşlar Türkiye'ye minnettar

Karantinadaki vatandaşlar Türkiye\'ye minnettar

Almanya ve Avusturya'dan Sivas'a getirilerek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda gözlem altında tutulan Türk vatandaşları, yetkililer ve yurt çalışanlarına minnettarlıklarını dile getiriyor.

27.04.2020 11:12  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya ve Avusturya'dan Sivas'a getirilerek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda gözlem altında tutulan Türk vatandaşları, yetkililer ve yurt çalışanlarına minnettarlıklarını dile getiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda dünyanın dört bir yanındaki Türk vatandaşlarının ramazanı ve bayramı evlerinde geçirebilmesi amacıyla başlatılan tahliye operasyonu kapsamında Almanya'dan 2'si bebek 233 Türk vatandaşı 21 Nisan'da, Avusturya'dan ise 7'si bebek 337 Türk vatandaşı 23 Nisan'da THY uçağıyla Sivas'a getirildi.

Yurt dışından getirilen 570 kişi, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 10 bin kişilik yurtta 14 günlük karantina süresi kapsamında gözlem altında tutuluyor.

Her türlü imkanın sağlandığı yurtlarda kalanlar, kendilerine bu imkanı sunan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve yurt çalışanlarına şükran ve minnetlerini dile getiriyor.

Kaldıkları odada çektikleri videolarla AA muhabirine duygularını anlatan vatandaşlardan 26 yaşındaki İsmail Konuk, Yozgat Ticaret Borsasında çalıştığını ve iş görüşmesi için Avusturya'ya gittiğini söyledi.

Konuk, Avusturya'ya gittikten bir süre sonra uçuşların durdurulmasının ardından orada mahsur kaldığını belirtti.

Avusturya'da maske ve dezenfektan bulmanın çok zor olduğunu dile getiren Konuk, "Bulduğumuzda ise fahiş fiyatlarla karşılaştık ama sağlığımız açısından mecbur almak zorundaydık." dedi.

"Ülkemizin bizi unutmayacağını biliyorduk"

Konuk, zorlu bir dönem geçirdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Koronavirüs nedeniyle uçuşlar durdurulmuştu. Yalnız biz Türk vatandaşıyız ve bir tek vatandaşımız dahi olsa ülkemizin bizi unutmayacağını ve gelip alacağını çok iyi biliyorduk ve öyle oldu. Gönderilen uçakla Türkiye'ye döndük ve Sivas'a geldik. Burada her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

"Büyük bir organizasyonla bu kadar insanı Türkiye'ye getirmek kolay değil"

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğrencisi Sinem Gemalmaz (21) ise Erasmus için Slovakya'da bulunduğunu, yapılan görüşmeler neticesinde önce Avusturya'ya, daha sonra da Türkiye'ye getirildiğini aktardı.

Büyük bir organizasyonla yurda döndüklerini söyleyen Gemalmaz, "Bu kadar büyük bir organizasyonla bu kadar insanı Türkiye'ye getirip yurtlara yerleştirmek tabii ki kolay değil. Bunun üstesinden gayet iyi gelindiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Gemalmaz, karantinada tutuldukları yurtların temiz ve çalışanların ilgili olduğunu dile getirerek, "İhtiyaçlarımızı ve isteklerimizi sürekli karşılamaya çalışıyorlar. Bu süreçte AFAD, Kızılay ve sağlık ekiplerimiz her zaman bizlerle. Çalışanlar misafirperver ve güler yüzleriyle çok yardım ediyorlar. Bu süreçte bizimle olan herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"3 adet maskeye 12 avro ödedim"

Mersinli ayakkabı ve çanta satıcısı Rıdvan Balta, 11 Mart'ta iş görüşmesi için gittiği Almanya'da uçuşların iptal edilmesi üzerine mahsur kaldığını dile getirdi.

Almanya'da bulunduğu süreçte yaşadıklarını paylaşan Balta, "Almanya'da eczaneden maske almak istedik, 3 adet maskeye 12 avro ödedim. Eldiven, ıslak mendil ve dezenfektan bulmada sıkıntı yaşadım hatta bir markette tuvalet kağıdı alma kavgası çıktı, buna bile şahit oldum." diye konuştu.

Balta, Almanya'da bulunduğu dönemde ailesiyle sürekli telefonla görüştüğünü, Türkiye'deki şartların güzel olduğunu öğrendiğini anlatarak, "Türkiye'ye 21 Nisan'da dönüş yaptık. Almanya'da hava alanında pasaport kontrolünde de sıkıntılar yaşadık. Türkiye'ye geldikten sonra sağ olsun arkadaşlar bize çok yardımcı oldu. Cumhurbaşkanımıza, Dışişleri Bakanlığımıza, Sivas Valiliğine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Yurda geldiğimizde burasının çok temiz ve güzel bir yer olduğunu gördük, hiç bu kadar beklemiyordum." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karantinadaki vatandaşlar Türkiye'ye minnettar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin ziyaretini saldırılar nedeniyle erteledi
    15:22 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin ziyaretini saldırılar nedeniyle erteledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Nisan'da Filistin'e yapmayı planladığı ziyaretini, İran ve İsrail arasında yaşanan saldırılar nedeniyle hava sahalarının kapatılması sebebiyle ertelediğini açıkladı. Özel, Filistin'deki 33 bin kaybın dünya kamuoyunun tepkisizliği karşısında mağduriyetinin bir kez daha duyurulması gerektiğini belirtti ve Filistin davasına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

  • Konya'da Barakanın Üzerinden Düşen Kişi Yaralandı
    15:21 Konya'da Barakanın Üzerinden Düşen Kişi Yaralandı

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir kişi, çıktığı barakanın üzerindeki sacın kırılması sonucu aşağıya düşerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı
    15:21 Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dalgıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla su altında temsili bir turizm sezonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada oturarak, birbirlerinin sorularını cevaplandırdı ve notlar aldı. Dalış eğitmeni Önder Diktaş, bu etkinlikle dalışı Türkiye'de tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

  • Sanayilerde yazlık lastik mesaisi
    15:20 Sanayilerde yazlık lastik mesaisi

    Bolu'da zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı. 1 Nisan tarihi itibariyle sona eren kış lastiği uygulaması nedeniyle Bolu'da vatandaşlar araçlarına yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerinin yolunu tuttu. Sanayi esnafı, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yoğun bir mesai harcayarak vatandaşların yaz lastiklerini taktırmalarına yardımcı oluyor.

  • Van'da Yapılan Arkeolojik Kazıların İl Turizmine Olan Katkıları
    15:19 Van'da Yapılan Arkeolojik Kazıların İl Turizmine Olan Katkıları

    Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde, Van'da yapılan arkeolojik kazıların il turizmine olan katkıları ele alındı. Panelde konuşmacılar, eski Van Şehri'nde planlanan çalışmalar ve kazıların Van turizmine olan etkisini anlattılar.

  • Ağrı'da 17 kilo 602 gram metanfetamin ele geçirildi
    15:19 Ağrı'da 17 kilo 602 gram metanfetamin ele geçirildi

    Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, Gümrük Muhafaza ve Gümrük KİM personelleri ile Doğubayazıt ilçesinde yapılan operasyonda, poşetlere sarılmış şekilde toplam ağırlığı 17 kilo 602 gram olan 14 paket metanfetamin ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Posof'ta İklim Değişikliği Hissediliyor
    15:19 Posof'ta İklim Değişikliği Hissediliyor

    Ardahan'ın Posof ilçesinde iklim değişikliği gözle görünür şekilde hissediliyor. Posof vadisinde bulunan köylerde farklı hava şartlarına rastlamak mümkün. Bazı köyler hala kar altında olmasına rağmen bazı yerleşim alanlarında her taraf yeşillendi ve ağaçlar çiçek açmaya başladı. Vatandaşlar ise hayvanlarını otlaklarda otlatmaya başladı. Posof'ta değişken iklim şartları içinde çimen üzerine yatarak dinlenen insanları da görmek mümkün.

  • Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu
    15:19 Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu

    Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, seçimi kaybetme pahasına bir kişiye bile işe alacağına dair söz vermediğini belirterek, işten çıkarılan çalışanlarla ilgili değerlendirme yaptı.

  • Samsun'da 77 bin 600 adet sahte bandrollü boş makaron ele geçirildi
    15:18 Samsun'da 77 bin 600 adet sahte bandrollü boş makaron ele geçirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekkeköy ilçesinde bir tütüncüde kaçak makaron satışı yapıldığı bilgisini aldı. Yapılan operasyonda 77 bin 600 adet sahte bandrollü boş makaron ele geçirildi. Olayla ilgili B.Y. hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Balıkesir Jandarma Ekipleri Okul Çevresinde Arama Kaydı Bulunan 14 Şahsı Yakaladı
    15:18 Balıkesir Jandarma Ekipleri Okul Çevresinde Arama Kaydı Bulunan 14 Şahsı Yakaladı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, okul önleri ve çevresinde gerçekleştirdiği denetimlerde arama kaydı bulunan 14 şahsı yakaladı. Denetimlerde, okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik çalışmalar yapıldı. Toplamda 199 okul çevresi, 507 umuma açık yer, 4 bin 389 şahıs ve 223 araç kontrol edildi.

  • Eskişehir'de Sahte ve Kaçak Deterjan Operasyonu
    15:17 Eskişehir'de Sahte ve Kaçak Deterjan Operasyonu

    Eskişehir'de jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda, Mahmudiye İlçesi'nde piyasaya sürmeye hazırlandığı sahte ve kaçak deterjanlarla birlikte yakalanan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, ucuz deterjanları sahte markalar kullanarak piyasaya süreceği bilgisine ulaşması üzerine operasyon düzenledi. Yapılan yol kontrolünde şüpheli şahsın aracında 40 paket özel markanın adıyla ambalajlanmış deterjan ve 58 paket başka bir özel markanın adıyla ambalajlanmış sahte ve kaçak deterjan ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement